Escalop de porc cu ciuperci: invata cum sa il prepari

Escalop de porc cu ciuperci: invata cum sa il prepari
Laura Laurentiu
Luni, 14.09.2009

Iata cum sa pregatesti o mancarica rapida si cu adevarat savuroasa:

Ingrediente:
(pentru 4 persoane)

800 de grame de cotlet de porc, dezosat si degresat feliat in 8 felii ~ 100/buc.
300 de grame de ciuperci (eu am folosit ciuperci brune, se potrivesc si champinion, hribi, galbiori etc.)
3-4 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi
faina alba
sare, piper
250-300 ml apa fierbinte



Optional:

1 lingura de smantana si/sau pasta de rosii si/sau ardei

Preparare:

Carnea feliata se bate pe ambele parti cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si pipereaza:

 

Se spala ciupercile si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime.

Se curata usturoiul si se taie cateii in sferturi. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie (cratita) incapatoare si se rumeneste usturoiul, dupa care se scoate si se arunca.

  

Se infaineaza bine feliile de carne si se prajesc in uleiul aromatizat cu usturoi, pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe masura ce sunt rumenite, se scot si se pastreaza acoperite, la cald.

 

Odata toate feliile de carne rumenite, se pun inapoi in cratita si se adauga ciupercile:

 

Se toarna apa fierbinte, doar cat sa acopere carnea:

 

Se sareaza si pipereaza (cu masura, tinand cont ca mancarea trebuie sa scada), se da focul la mic si se acopera cu un capac. In aproximativ 20 de minute sosul va fi scazut, ciupercile facute si carnea moale. Dupa preferinta, se poate adauga in acest moment o lingura de smantana, pasta de rosii sau pasta de ardei. Eu am adaugat-o pe cea din urma. Indiferent de adausul preferat, mancarea se mai da intr-un clocot scurt si este gata.

 

Se potriveste foarte bine cu cartofi piure (aceasta a fost garnitura pe care am folosit-o eu) dar si cu orez sau chiar o garnitura de paste:

 


Aceasta reteta ti-a fost oferita de: http://cuinabanateana.blogspot.com/ .

 
Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Luni, 14.09.2009
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 14.09.2009
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 14.09.2009
Articolul urmator »
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (76)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
melissa (anonim)
19 decembrie 2009 13:01

Acum plec la supermarket, sa fac aprovizionarea. Multumesc pentru minunatele sugestii culinare!

angy (anonim)
24 septembrie 2009 20:08

salut foarte buna reteta ar fi bine sa mai puneti cate o reteta din asta si ceva mai exotic SUPER

crina (anonim)
17 septembrie 2009 19:07

apetisant foarte bun am incercat si eu va multumesc pt retea

cormos_lore
17 septembrie 2009 02:02

delicios!astazi am gatit aceasta reteta delicioasa si f simplu de facut!mi-a iesit fff buna!Ramy te sfatuiesc sa o incerci cu cea mai mare incredre.dupa ce bati carnea si o condimentezi o dai prin faina:)deci atunci se foloseste faina:Pf simplu!spor la gatit!

ramy (anonim)
16 septembrie 2009 10:10

ma gandesc sa incerc si eu reteta aceasta arata super,a gatit cineva?este si gustoasa?..si faina cand o adaug??merci..

t_andre_ss
15 septembrie 2009 22:10

ieri m vzut si azi am facut..exact la fix ideea si chiar nu mai tebuia sa cumpar nimik:D

LoReDaNa (anonim)
14 septembrie 2009 20:08

F bun.chiar nu stiam ce sa gatesc maine si ideea cu escalop de porc cu ciuperci este ff buna!arata si fff bine!cred ca e delicioasa!ms mult pt idee!

Ne găsești pe