Rețete delicioase
Nu Skin

Fă o alegere îndrăzneață pentru masa de Revelion: prepară Beef Wellington

Vineri, 30.12.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la tigaie
Fă o alegere îndrăzneață pentru masa de Revelion: prepară Beef Wellington

Caracteristici

Dacă adormi carnea în sânge și vrei să prepari ceva special pentru masa de Revelion, îți recomandăm să ieși puțin din zona de confort și să încerci un nou tip de friptură, care să ia prin surprindere papilele gustative ale invitaților. Beef Wellington este o delicatesă care se face cu friptură fragedă de vită, împachetată în foietaj și aromată cu cele mai gustoase ingrediente. Și, având în vedere că e gata în numai o oră, ai timp destul să te ocupi și de masă, dar și de ținuta de Revelion!

 

Beef Wellington

Ingrediente:

  • 1.5 kg de mușchi de vită;
  • 2 linguri de unt topit;
  • 2 linguri de unt;
  • 1 ceapă tăiată fin;
  • 100 g ciuperci proaspete;
  • 60 g pateu de ficat;
  • 2 linguri de unt la temperatura camerei;
  • sare și piper după gust;
  • 500 g aluat de foietaj de la pachet;
  • 1 gălbenuș de ou, bătut;
  • 330 ml supă de vită de la conservă);
  • 2 linguri de vin roșu.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Pune bucata de vită într-un vas termorezistent și întinde deasupra untul, apoi pune-o la cuptor circa 10-15 minute, până se rumenește. Scoate-o din vas și pune-o la răcit complet, dar nu arunca zemurile din tavă, pentru că le vei folosi mai târziu, pentru a face un sos delicios.
  2. Topește două linguri de unt într-o tigaie, pe foc mediu, apoi sotează ceapa și ciupercile în acesta timp de 5 minute. Ia-le de pe foc și lasă-le la răcit.
  3. Amestecă pateul și 2 linguri de unt la temperatura camerei, apoi asezonează mixul cu sare și piper și întinde-l peste mușchiul de vită. Pune deasupra ciupercile și ceapa.
  4. Întinde aluatul astfel încât să poți să îl înfășori peste bucata de vită pusă în centru. Împachetează carnea și sigilează bine aluatul, apoi pune-l într-o tavă de 22x30 unsă cu grăsime. Creează câteva crestături cu cuțitul în el, apoi unge-l cu gălbenușul.
  5. Pune Beef Wellington la cuptor circa 10 minute, la 230 de grade, apoi redu temperatura la 200 de grade Celsius și mai lasă friptura la făcut într 10 și 15 minute, până se face aluatul rumen și apetisant.
  6. Pune zeama scursă din friptură (pasul 1) într-o tigaie, pe foc mare. Adaugă în aceasta supa de vită și vinul roșu și amestecă bine, apoi lasă sosul să fiarbă înăbușit 10-15 minute, până își reduce volumul. Servește carnea cu acest sos.

Beef Wellington este un fel special, care îi va impresiona chiar și pe cei mai mofturoși invitați. Nu ai inspirație nici la capitolul aperitive pentru Revelion? Iată câteva idei simple și delicioase!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!