O reteta exotica: calcan la gratar umplut cu lamaie si portocale

O reteta exotica: calcan la gratar umplut cu lamaie si portocale
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Marţi, 16.03.2010

Cand simti ca este momentul sa gatesti si o mancare cu mai putin ulei, mai racoritoare dar totusi destul de satioasa, iti propun sa prepari calcan la gratar umplut cu lamaie si portocale. Este o mancare exotica ce nu presupune folosirea unei cantitati mari de ulei ca in cazul prajelilor. Mai mult decat atat, este o mancare din peste, iar pestele este o carne foarte usoara. Iar daca la reteta de calcan la gratar adaugi si lamaie sau portocale, obtii o mancare cu adevarat revigoranta.

Calcan la gratar

Ingrediente:

2 calcani intregi

3-4 felii de lamaie

3-4 felii de portocale

Sare, piper

3-4 ramuri de cimbru

3-4 ramuri de patrunjel

Tarhon

Cum se prepara?

Pestele trebuie spalat si curatat foarte bine inainte de a incepe sa fie umplut. Dupa ce l-ai curatat, umple fiecare dintre calcani cu cate doua feliute de lamaie si doua de portocale, o ramurica sau doua de cimbru si una sau doua de patrunjel. Acest lucru se apreciaza in functie de gustul fiecaruia. Daca iti place ca aroma cimbrului sa se simta mai putenic, vei folosi doua fire. Daca nu, una este de ajuns pentru putina aroma.

Peste peste presara putina sare, piper si daca iti place, niste tarhon. Acestal este foarte aromat deci trebuie sa ai grija sa nu scapi prea mult. Pune pestii pe gratarul incins la foc mediu si ai grija sa ii rumenesti bine pe ambele parti. Cand esti sigura ca pestii sunt patrunsi bine, serveste-i pe un platou alaturi de cateva feliute de lamaie proaspata.

Iata o mancare deloc gretoasa. In plus, nu iti ia mult timp sa pregatesti calcan la gratar. Este momentul sa schimbi putin retetele de peste pe care le-ai tot pregatit pana acum. Si de ce sa nu incepi cu aceasta reteta de calcan la gratar?

Calcan la gratar
Vezi si
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Marţi, 16.03.2010
Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (15)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
ele (anonim)
19 iulie 2012 15:03

Calcanul din imagini seamana mai mult cu un peste pe nume branzino (in italiana) sau sea bass (in engleza),oricum un peste f.bun oricum ar fii gatit.

adriana (anonim)
30 aprilie 2011 07:07

Uau ! Calcanul acesta e este lin sau pastrav curat ! :))

cineva (anonim)
25 august 2010 15:03

de acord k tn costica,numai cu calcan nu seamana pestele ala,da oricum arata bine:)

Costica (anonim)
16 iulie 2010 13:01

Autoarea o fi blonda? Ca pastravul ala nu mai calcan nu e!

Ne găsești pe