Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

O reteta exotica: calcan la gratar umplut cu lamaie si portocale

Ana Maria Stroe

Cand simti ca este momentul sa gatesti si o mancare cu mai putin ulei, mai racoritoare dar totusi destul de satioasa, iti propun sa prepari calcan la gratar umplut cu lamaie si portocale. Este o mancare exotica ce nu presupune folosirea unei cantitati mari de ulei ca in cazul prajelilor. Mai mult decat atat, este o mancare din peste, iar pestele este o carne foarte usoara. Iar daca la reteta de calcan la gratar adaugi si lamaie sau portocale, obtii o mancare cu adevarat revigoranta.

Calcan la gratar

Ingrediente:

2 calcani intregi

3-4 felii de lamaie

3-4 felii de portocale

Sare, piper

3-4 ramuri de cimbru

3-4 ramuri de patrunjel

Tarhon

Cum se prepara?

Pestele trebuie spalat si curatat foarte bine inainte de a incepe sa fie umplut. Dupa ce l-ai curatat, umple fiecare dintre calcani cu cate doua feliute de lamaie si doua de portocale, o ramurica sau doua de cimbru si una sau doua de patrunjel. Acest lucru se apreciaza in functie de gustul fiecaruia. Daca iti place ca aroma cimbrului sa se simta mai putenic, vei folosi doua fire. Daca nu, una este de ajuns pentru putina aroma.

Peste peste presara putina sare, piper si daca iti place, niste tarhon. Acestal este foarte aromat deci trebuie sa ai grija sa nu scapi prea mult. Pune pestii pe gratarul incins la foc mediu si ai grija sa ii rumenesti bine pe ambele parti. Cand esti sigura ca pestii sunt patrunsi bine, serveste-i pe un platou alaturi de cateva feliute de lamaie proaspata.

Iata o mancare deloc gretoasa. In plus, nu iti ia mult timp sa pregatesti calcan la gratar. Este momentul sa schimbi putin retetele de peste pe care le-ai tot pregatit pana acum. Si de ce sa nu incepi cu aceasta reteta de calcan la gratar?

Calcan la gratar

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    ele (anonim)
    19 iulie 2012 15:03

    Calcanul din imagini seamana mai mult cu un peste pe nume branzino (in italiana) sau sea bass (in engleza),oricum un peste f.bun oricum ar fii gatit.

    adriana (anonim)
    30 aprilie 2011 07:07

    Uau ! Calcanul acesta e este lin sau pastrav curat ! :))

    cineva (anonim)
    25 august 2010 15:03

    de acord k tn costica,numai cu calcan nu seamana pestele ala,da oricum arata bine:)

    Costica (anonim)
    16 iulie 2010 13:01

    Autoarea o fi blonda? Ca pastravul ala nu mai calcan nu e!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!