Cea mai bună rețetă de pui acordeon
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
Cuprins
Caracteristici
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Pieptul de pui este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma, însă poate deveni destul de plictisitor să îl mănânci doar sub formă de friptură. Dacă ai vrea să ai si puțină variație în meniu, îți propunem să încerci puiul acordeon, o combinație savuroasă de carne, cașcaval și legume, completată cu un sos de usturoi care te face să te lingi pe degete.
Iată cât de simplă este această rețetă, gata în doar 40 de minute!
Pui acordeon
Puiul acordeon este, într-adevăr, un deliciu, dar nu trebuie să mănânci cantități foarte mari. Un piept preparat astfel are peste 1000 de calorii, așa că mai bine îl consumi cu atenție. În mod normal, se folosește șuncă pentru a umple crestăturile făcute în pui, dar dacă vrei ceva mai light, poți pune felii de roșii.
Ingrediente (4 porții):
- 4 bucăți de piept de pui;
- 2 felii de șuncă sau de roșii;
- 8 felii de cașcaval la alegere (dacă vrei să se topească mai mult, folosește mozzarella);
- ardei roșu;
- o linguriță de sare;
- o linguriță de piper măcinat;
- ulei aromat;
- 8 căței de usturoi;
- opțional, bucăți de bacon afumat.
Mod de preparare:
1. Ia fiecare piept de pui, spală-l și fă-i niște crestături cu un cuțit, cam la 3 centimetri distanță una față de cealaltă. Ar trebui să obții patru sau cinci crestături - în acestea vei pune toate ingredientele delicioase.
2. Amestecă într-un castronel sarea, piperul și 60 ml de ulei aromatic, apoi ia o pensulă și unge bucățile de piept de pui cu acest amestec delicios, având grijă să ungi cu ulei și buzunarele pe care le-ai făcut mai devreme. Dacă te grăbești, poți să prepari direct puiul acordeon, dar dacă ai puțin timp, poți să lași puiul la frigider o jumătate de oră, ca să fie întrepătruns de arome.
3. Înainte de a introduce puiul la cuptor, pune în buzunarele create câte o felie de cașcaval, o felie de șuncă (sau roșie), ardei și usturoi, iar cașcaval și tot așa până umpli toate buzunarele. Pentru un efect estetic, taie toate feliile pe care le pui în crestături astfel încât să intre exact în acestea. După ce ai umplut bine bucățile de pui, pune-le într-o tavă încăpătoare, apoi unge-le cu amestecul de ulei, sare și piper. Opțional, poți să pui puțin unt în crestături, pentru că frăgezește și dă un gust aparte puiului.
4. Dacă vrei să folosești bacon, acum este momentul să pui bucățelele peste puiul pregătit. Poți adăuga și restul de legume. Introdu puiul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lasă-l timp de 30-40 de minute sau până observi că s-a rumenit și are o culoare apetisantă.
Alternativ, dacă vrei să aibă un gust mai intens de usturoi, poți să îl zdrobești și să îl amesteci cu unt topit, apoi să ungi bucățile de piept de pui cu acest deliciu.
Puiul acordeon este un fel de mâncare savuros și plin de arome minunate, iar rețeta este atât de simplă, încât oricine poate să o facă fără probleme.
Descoperă încă două rețete delicioase cu piept de pui: puiul cu fasole roșie și puiul cu ciuperci în oțet balsamic!