Cum sa prepari cele mai bune ciuperci la gratar

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Gratar
Cum sa prepari cele mai bune ciuperci la gratar
Ana Musat
De Ana Musat
Miercuri, 29.04.2015

Caracteristici

Ciupercile la gratar reprezinta o solutie rapida pentru o masa vegetala si proteica in acelasi timp. Timpul necesar prepararii este foarte mic si se pot folosi diverse combinatii pentru o masa mai gustoasa.

De ce sa consumi ciuperci cat mai des

100 de grame de ciuperci champignion au 25 de calorii si sunt bogate in proteine, vitaminele B1, B2, niacina si folati, precum si minerale (potasiu, fosfor, fier) si microelemente.

De asemenea, numeroase studii au demonstrat ca ciupercile champignion reduc semnificativ evolutia diabetului datorita continutului foarte mic de carbohidrati, dar bogat in proteine si vitamine din complexul B. In plus, acestea au si un indice de satietate ridicat, asa ca pot fi de mare ajutor in curele de slabire, cu singura mentiune de a nu fi gatite cu ulei sau prajite. O varianta foarte buna este prepararea ciupercilor la gratar.

Cum sa gatesti ciuperci la gratar



Daca nu esti fan al ciupercilor champignion, poti folosi si pleurotus sau ciuperci de padure.

Ciupercile pot fi curatate sau, varianta mai simpla, spalate foarte bine si sterse cu un prosop. In functie de cat de sanatos doresti sa le prepari, poti adauga si sare. Alege una dintre variantele de mai jos pentru a prepara ciupercile la gratar, toate sunt delicioase.

1. Ciuperci cu marar si unt. Toaca marunt coditele de la ciuperci, adauga putin unt si marar tocat si umple palariile cu acest amestec.

2. Ciuperci cu branza sau cascaval. Adauga branza ta preferata sau cascaval ras peste ciuperci. Este o varianta mai calorica, insa foarte gustoasa. Pentru a reduce din numarul de calorii, poti inlocui branza cu tofu.

3. Ciuperci cu patrunjel si lamaie. Este varianta cea mai slab calorica, insa la fel de delicioasa. Toaca patrunjelul si presara-l peste ciupercile deja gatite, apoi stoarce putina zeama de lamaie peste ele.

4. Combinate cu alte legume (rosii, dovlecel, vanata, ceapa sau ardei gras). Legumele se taie felii, sau rondele in cazul cepei, se condimenteaza si se tin pe gratar pana se rumenesc. Pentru a-ti satisface si pofta de dulce, pune pe gratar cateva felii de ananas, este absolut delicios.

Sugestie: pentru a imbunatati arderile, condimentati legumele cu piper si chilli sau paprika.

Orice reteta ai alege, ciupercile se lasa pe gratar aproximativ 15 minute, pana cand se inmoaie si se rumenesc usor. Preferabil este sa le servesti calde, insa sunt foarte bune si pe post de gustare la birou sau cand nu ai foarte mult timp la dispozitie.

Pentru o doza in plus de sanatate, adauga si putin usturoi tocat, in oricare dintre sugestiile de mai sus. Recomandarea este sa personalizezi retetele in functie de preferintele tale combinand diverse condimente si ingrediente si testand cat mai multe variante.

Pofta buna!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 29.04.2015
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Miercuri, 29.04.2015
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (20)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe