Rețete delicioase
Înapoi la

Afla cum poti prepara cel mai fraged ficat la gratar!

Afla cum poti prepara cel mai fraged ficat la gratar!

Alexandra Machitescu

Odata cu primavara, oamenii prefera iesirile la gratar in aer liber. Din toate partile auzi doar sfaraitul carnii. Afla cum poti prepara un ficat la gratar foarte gustos si foarte fraged!

Ficat la gratar foarte gustos!

Ficat la gratar

Ingrediente pentru ficat la gratar:


500 gr ficat (de porc sau de vitel)
300 ml de lapte
4 catei de usturoi
boia
sare
piper
ulei de masline
100 gr unt  

Cum prepari ficat la gratar?

• Se taie ficatul felii.
• Intr-un castron se pune lapte, boia si usturoiul pisat. Se pune ficatul avand grija sa fie acoperit de lapte. Se lasa la rece minim 3 ore (pentru a fi foarte fraged e bine sa il lasi o noapte intreaga).
• Cand se scoate din lapte se unge cu putin ulei de masline si se pune la prajit pe gratar.
• Cand este gata se scoate intr-un castron pe care il acoperi 5 minute.
• Se pune in farfurie si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
• Se serveste cu bucatele de unt deasupra.

Ficat la gratar

Acest preparat de ficat la gratar merge foarte bine cu o garnitura de cartofi sau garnitura de ciuperci. Daca servesti cu cartofi, poti pune deasupra ceapa calita pentru o aroma mai intensa!

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Ce iubesc ceilalți cel mai mult la tine, dar nu-ți spun! Află de aici!
Incepe quiz
Ce iubesc ceilalți cel mai mult la tine, dar nu-ți spun! Află de aici!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (51)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Dragos (anonim)
    19 iunie 2012 15:03

    DA, dar uleiul de masline NU se pune la gatit, ci doar la preparate RECI, pentru mai multe motive (se pierd calitatile nutritive, prinde un gust amarui etc). In rest este perfect, chiar daca nu se tine o noapte in lapte :)). Daca animalul nu a fost pensionar, ficatul este fraged :)! Personal imi place cu sos propriu (fara lapte care da o usoara unda de acrit), cu usturoi. Se poate servi cu cartofi natur sau chiar cu pastai albe.