O reteta excelenta pentru gratar: Frigarui de porc!
Anotimpul gratarelor a venit! Dupa o saptamana de munca ar fi cazul sa dai niste telefoane si sa mergi sa te relaxezi la padure, alaturi de toti cei dragi, sa faceti un gratar si sa va delectati cu niste delicioase frigarui de porc. Acestea presupun: ingrediente putine, savoare garantata si satisfactie maxima! Incearca si tu!
Frigarui de porc
Ingrediente pentru frigarui de porc:
- 500 g carne de porc (cu putina grasime)- cateva rosii mici
- 2 ardei grasi
- ceapa
- 300 - 400 ml vin alb
- ulei
- sare
- piper
Cum prepari aceste frigarui de porc?
Speli carnea bine si o tai in bucatele de cca 3 cm. Pui carnita in vin ca sa capete un gust mai special. Introduci in frigider, pentru 30 de minute, vasul acoperit cu folie.
Intre timp speli rosiile. Cureti si ardeii si ceapa si le tai in bucati mai mari.
Ai nevoie de niste bete speciale pentru frigarui (tepusele) pe care le ungi bine cu ulei. Apoi, vei pune pe fiecare in parte cubulete de carne, ardei, rosii si ceapa. Le condimentezi, dupa gust, cu sare si piper si pui frigaruile pe gratarul bine incins.
Vei astepta cu nerabdare sa savurezi aceste frigarui de porc!
Sursa foto: www.pofta-mare.ro
frunzalaura.files.wordpress.com