Friptura de pasare. Simplu. Usor. Delicios

Cuprins
Puiul, prietenul cel mai bun al bucatariei internationale! De aceasta data, iti recomand o friptura de pasare simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta, pulpele de pui dezosate si fara piele se gasesc mult mai rapid si au mai multa aroma decat banala carne alba (cum ar fi cea de pe piept), asa ca au nevoie de mai putine arome.
Friptura de pasare
Ingrediente:
- 2 lingurite de pudra de usturoi |
|
Preparare:
1. Amesteca primele 6 ingrediente intr-un bol mare. Adauga puiul in bol, rasuceste-l bine pentru a-l acoperi cu toate aceste arome fabuloase, apoi pune-l intr-o tava unsa cu putin ulei de masline si da tava la cuptorul bine incins. Gateste puiul cate 5 minute pe fiecare parte.
2. Amesteca bine mierea si otetul intr-un bol mic. Ia puiul din tigaie si unge-l, cu ajutorul unei pensule, cu un sfert de cana de amestec de miere cu otet. Mai prajeste inca 1 minut. Scoate-l din cuptor si intoarce-l pe partea cealalta. Unge puiul cu restul de amestec de miere. Mai lasa la cuptor cate 1 minut pe fiecare parte sau pana cand friptura de pasare este gata, rumenita.
Poti servi aceasta suculenta friptura de pasare cu arome dulci-picante impreuna cu o garnitura simpla: cartofi wedges cu usturoi si o salata sau amestecuri savuroase de legume. Iti va placea la nebunie!


