Friptura de pui cu cartofi...reloaded!

Friptura de pui cu cartofi...reloaded!
Edda Bild
Joi, 20.05.2010

Cuprins

Friptura de pui cu cartofi...poate parea o reteta dintre cele mai banale, dar priveste-o mai bine ca pe o reteta de baza cu care te poti juca! 2 ingrediente simple, la indemana si cu care poti obtine mese mereu inedite si delicioase!

Friptura de pui cu cartofi...reloaded!

Friptura de pui cu cartofi
Ingrediente:

- 4 lingurite de usturoi zdrobit
- o lingura de ulei de masline
- o lingurita de sare
- 1/4 lingurita de cimbru uscat
- 1/2 lingurita de piper negru
- 12 cartofi rosii mici, taiati in jumatati (cam 750g)
- 1 kg de piept de pui fara oase, taiat in cubulete
- o cana de ceapa rosie feliata subtire
- 3/4 cana de vin alb sec
- 3/4 cana de supa de pui
- 1/2 cana de ardei iuti tocati
- 1/4 cana de masline kalamata fara samburi, taiate in jumatate
- 2 cani de rosii uscate, tocate
- 2 linguri de busuioc proaspat, tocat
- o conserva de anghinare  (400g)
- 1/2 cana de parmezan ras
- ramurele de cimbru (optional)

Preparare:

1. Incalzeste cuptorul.

2. Amesteca 2 lingurite de usturoi, uleiul, un sfert de lingurita de sare, cimbru, un sfert de lingurita de piper negru si cartofii pe o tava de cuptor unsa cu ulei. Gateste la foc mediu timp de 30 de minute sau pana cand se inmoaie.

3. Incalzeste o tava mare de copt unsa cu ulei la foc mediu. Presara bucatelele de pui impreuna cu jumatate de lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper negru. Adauga jumatate din cantitatea de pui in tava, prajeste timp de 5 minute sau pana cand capata o culoare maronie. Scoate puiul din tava si repeta procedura pentru restul de pui si scoate-l si pe el deoparte.

4. Adauga ceapa in tava, prajeste timp de 5 minute. Incorporeaza vinul, da-l in clocot si apoi lasa-l sa fiarba la foc mic pana cand scade la o treime de cana (cam 2 minute). Adauga cartofii, puiul, supa de pui, ardeii iuti si maslinele si gateste timp de 3 minute, amestecand din cand in cand. Incorporeaza 2 lingurite de usturoi, un sfert de lingurita de sare, rosiile, busuiocul si anghinarea si mai lasa sa gateasca 3 minute sau pana cand s-au imbinat aromele. Presara cu parmezan si garniseste cu cimbru, daca doresti!

Incearca cu succes aceasta friptura de pui cu cartofi pentru a potoli foamea chiar si celor mai pretentiosi grumanzi sau a celor mai aprigi traditionalisti. Joaca-te cu ingredientele si creaza-ti mereu noi retete!

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 20.05.2010
Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (13)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe