Delicatesa vanatoreasca: Friptura de rata la cuptor!

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Delicatesa vanatoreasca: Friptura de rata la cuptor!
Alexandra Machitescu
Marţi, 16.03.2010

Cuprins

Caracteristici

Ai citit mereu despre festinele vanatoresti si ti-ar fi placut sa iei parte la unul? Acum ai ocazia sa participi chiar la tine acasa. Invata cum sa prepari o friptura de rata la cuptor!

Festin vanatoresc: Friptura de rata la cuptor!

friptura de rata la cuptor

Ingrediente necesare pentru friptura de rata la cuptor:

- o rata
- 150 gr ciuperci (de preferat pleurotus)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 5 catei de usturoi
- 1 pahar vin rosu sec
- 6 linguri de ulei
- sare
- piper
- boia
- cimbru
- suc de portocala

Pasul 1:
Reteta originala se face cu rata salbatica dar este la fel de gustoasa si cu carne de rata domestica. Se spala bine carnea si se condimenteaza cu sare, piper, boia si cimbru uscat.

Se lasa separat la rece pentru 30 de minute.

Pasul 2:
Cat timp carnea de rata este lasata deoparte se incinge bine cuptorul. Morcovii se taie rondele si ceapa julien (ca  fideaua). Acestea se amesteca bine cu ciupercile si se presara cu sare si piper. E de preferat sa ai bureti negri (ciuperci pleurotas) pentru ca sunt mai gustoase decat champignon.

Pasul 3:
Rata se pune intr-o tava unsa bine cu ulei. Legumele se pun in interiorul ratei si daca raman le imprastiem in tava. Usturoiul se taie rondele si se pune pe carne. Inainte de a o pune la cuptor, compozitia se stropeste cu un pahar de vin rosu sec.

Pasul 4:
Se lasa la cuptor pana cand carnea se fragezeste. Din cand in cand, carnea se roteste pentru a se rumeni pe toate partile. La sfarsit se poate stropi cu putin suc de portocale pentru un gust acrisor.

Aceasta reteta de friptura de rata la cuptor este de complexitate medie si necesita destul timp pentru a fi preparata. Totusi, rezultatele vor fi cu siguranta apreciate de toata familia. Bucura-te de propriul festin vanatoresc!

 

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Marţi, 16.03.2010
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (183)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe