Friptura de vita la tava cu sos de vin si cartofi nature

Friptura de vita la tava cu sos de vin si cartofi nature
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Vineri, 19.03.2010

Cuprins

Iata o reteta pentru serile in care pur si simplu simti nevoia sa te rasfeti: friptura de vita la tava cu sos de vin si cartofi nature. Si cum tu esti cea care trebuie rasfatata, nu poti petrece ore in sir la bucatarie. Asa ca pregateste o friptura de vita la tava cu ceva garnitura si, cat ai clipi, te vei simti ca o regina.

Ai nevoie de:

  • O bucata de carne de vita
  • 3 cartofi de marime medie
  • O jumatate de pahar de vin alb
  • 2-3 linguri de smantana
  • Sare, piper, rozmarin, oregano
  • Ulei
  • Patrunjel proaspat tocat
Friptura de vita la tava

Cel mai simplu mod de a prepara friptura de vita la tava

Pune pe foc o tigaie cu ulei si pune carnea in ea. Prajeste-o putin pe ambele parti, pana dispare acea culoare rosie de carne cruda. Rastoarna apoi si carnea si uleiul in care ai pajit-o intr-o tava si da-o la cuptor. Cand carnea este aproape facuta, toarna in sosul pe care si l-a lasat vinul si mai las-o in cuptor pana ce carnea se patrunde bine. Intre timp, curata cartofii si taie-i in cuburi. Pune-i la fiert intr-o oala cu apa, insa ai grija sa nu ii fierbi foarte tare, ci doar cat sa nu mai fie cruzi. Cand sunt gata, pune intr-o tava putin ulei, rastoarna cartofii si toarna un pahar-doua de apa, cat sa acoperi cartofii pe jumatate.

Cand s-a facut carnea, scoate-o din cuptor si pune-o deoparte. Sosul rastoarna-l intr-o tigaie si pune-l pe foc. Pune peste el smantana si tine-l pe foc pana cand se leaga. Cat tii sosul pe foc amesteca constant, pentru a se lega mai bine smantana.

Friptura de vita la tava Condimenteaza cartofii cu sare, piper, rozmarin si oregano si da tava la cuptor. Vei vedea ca apa o sa scada iar cartofii vor prinde o culoare usor aramie. Atunci cartofii vor fi gata. Scoate-i din tava si pune-i pe un platou langa friptura de vita. Toarna sos atat pe cartofi cat si pe carne, iar la sfarsit presara putin patrunjel proaspat tocat.

Cum sa iti poti refuza un astfel de rasfat? Nu in fiecare zi ai ocazia sa savurezi o delicioasa friptura de vita la tava cu sos de vin alb si cartofi nature. Si cine spune ca, pentru a fi buna trebuie sa fie complicata? Iata o reteta pe cat de usoara pe atat de gustoasa.

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Vineri, 19.03.2010
Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (67)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Ovidiu (anonim)
12 noiembrie 2011 21:09

Super buna reteta, am incercat-o si am ramas placut uimit. Nu aveti nimik de pierdut. Eu unu am "tavalit" carnea de vita inainte sa o prajesc in tgaie printr-un amestec de boia dulce condiment unguresc rozmarin diluat cu vin alb sec, a iesit un deliciu.

Ne găsești pe