Rețete delicioase
Înapoi la

Rataceste-te in marea de arome mediteraneene cu o friptura de vitel la cuptor

Rataceste-te in marea de arome mediteraneene cu o friptura de vitel la cuptor

Edda Bild

Italienii iti mai ofera o surpriza culinara exploziva, plina de arome si savoare: friptura de vitel la cuptor cu o garnitura traditionala de legume, Caponata. Combinatia de ingrediente, texturi si fragezimea carnii de vitel te ajuta de aceasta data sa te pierzi in satucurile italienesti imbibate de arome mediteraneene...

Friptura de vitel la cuptor Caponata

Friptura de vitel la cuptor
Ingrediente:

- 2 cotlete de vitel
- ulei de masline
- 2 capatani de usturoi injumatatite si cativa catei suplimentari
- 2 ramurele de rozmarin
- unt
- o lamaie, injumatatita
- jumatate de vanata
- jumatate de ceapa
- un ardei rosu
- 2 tulpini de telina
- 3 rosii bine coapte
- zahar
- 10 capere crude
- 2 linguri de capere clatite si scurse
- o mana de masline verzi, injumatatite
- o mana de frunze de busuioc
- o mana de seminte de pin prajite

Preparare:

1. Asezoneaza cotletele foarte bine si uniform, apoi pune ulei de masline la incins intr-o tigaie. Adauga cotletele, capatanile de usturoi injumatatite si rozmarinul. Gateste vitelul timp de 3 minute pe fiecare parte, apoi adauga cam o lingura de unt in tigaie, lasa sa sfaraie si unge cotletele cu el. Gateste timp de alte 2 minute pe fiecare parte - trebuie sa fie inca roz in mijloc. Transfera pe o farfurie sa se "odihneasca", toarna o parte din sosul rezultat de la gatit si scurge zeama de la jumatate de lamaie. Acopera cu folie de aluminiu.

2. Pentru a pregati garnitura "caponata", toaca vanata, ceapa, ardeiul rosu, telina si rosiile in cubulete mici - astfel se vor gati mai rapid si-si vor pastra forma. Curata tigaia (arunca capatanile de usturoi si rozmarinul) si mai presara un pic de ulei de masline. Prajeste vanata la foc ridicat pana cand capata o culoare maronie, cam 4-5 minute. Adauga cativa catei de usturoi intregi pentru a aroma uleiul si, la mijlocul perioadei, adauga un varf de sare si zahar pentru a carameliza vanata.

3. Adauga ceapa si ardeiul, gateste timp de 2-3 minute, adauga telina si gateste timp de alte 2-3 minute. Adauga si rosiile, caperele si maslinele si amesteca timp de 1 minut. Stoarce zeama de la cealalta jumatate de lamaie si ia de pe foc. Incorporeaza busuiocul, care se va gati imediat in sos.

4. Pentru a incheia festinul italienesc, pune cateva linguri de caponata pe fiecare farfurie. Taie fiecare cotlet in bucati mai mici si aseaza cu gust deasupra legumelor. Amesteca un pic de ulei de masline cu restul sosului din tava (sau farfuria in care a stat carnea) si presara cu generozitate. Nu uita de cateva seminte de pin!

Cuvintele sunt de prisos! Gusta aceasta reteta traditionala de friptura de vitel la cuptor si lasa-te pierduta in marea de arome...

Articolul urmator
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Ce aroma de toamna te reprezinta?
Incepe quiz
Ce aroma de toamna te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.