Stii cum se spune ca dragostea trece prin stomac. Ei bine, incearca aceasta retea de friptura din carne de fazan si probabil vei afla daca este adevarat sau nu. Pregateste o friptura de fazan cu sos de portocale pentru a iti rasfata jumatatea asa cum merita.
Ingrediente: 1 fazan 1 lingura de unt topit 4 cesti de umplutura de sezon O ceapa mica tocata marunt 1 ou batut O telina rasa Doua cani de apa fiarta 2 mere rase |
Pentrul sosul de portocale: 2 linguri de amidon de porumb 1 ceasca de suc de portocale ¼ cana de zahar brun Coaja de portocala rasa ½ ceasca de vin alb sec 2 linguri de zahar granulat |
Friptura de fazan nu este greu de preparat insa trebuie urmati cu strictete cativa pasi. In primul rand se prepara umplutura. Amesteca intr-un castron umplutura de sezon, ceapa, merele rase, iar pentru a se lega toarna oul batut si untul topit si amesteca bine. Umple bine cei doi fazani si pune-i intr-o tava unsa foarte bine cu unt. Fazanul trebuie tinuti la cuptor aproximativ 2-3 ore la 120 de grade.
Pentru sos, trebuie sa dai la o parte fazanul iar sosul trebuie lasat in tava. Stropeste cu putin amidon de porumb si lasa sosul sa fiarba putin. Scoate tava din cuptor si toarna sosul intr-o cratita dupa care adauga treptat sucul de portocale, zaharul, coaja de portocala rasa si vinul. Amesteca-le si tine-le pe foc pana cand zaharul se topeste iar sosul prinde o consistent. Nu e nevoie sa tii sosul pe foc mai mult de 1-2 minute.
Serveste friptura de fazan cu sos de portocale calda si bucura-te de laudele pe care le vei primi din partea tuturor celor care o vor gusta. Este o mancare rafinata dar deloc dificil de peragtit, asa ca iti vei putea surprinde jumatatea. De cate ori va avea ocazia sa deguste o delicioasa friptura din carne de fazan?