Delecteaza-te cu o rafinata friptura la tava cu rozmarin

Cuprins
O friptura la tava nu trebuie sa fie deloc plictisitoare! Cu un strop de arome si multa imaginatie, o banala friptura de porc devine un festin rafinat, presarat cu rozmarin si arome simple... o combinatie deloc agresiva de arome complementare pentru a-ti rasfata delicat papilele gustative.
Friptura la tava cu rozmarin
![]() |
Ingrediente:
2 linguri de rozmarin proaspat, tocat marunt
4 catei de usturoi, zdrobiti
o jumatate de kg de file de porc fara grasime
jumatate de lingurita de sare
un sfert de lingurita de piper negru
ulei de gatit
Preparare:
Incinge cuptorul.
Amesteca rozmarinul cu usturoi. Fa cateva taieturi adanci de 1 cm in carne de porc si pune cam jumatate din amestecul de rozmarin si usturoi in fiecare dintre buzunarele. Freaca friptura cu restul de amestec de rozmarin; presara cu sare si piper. Pune carnea pe o tava de copt unsa cu ulei.
Gateste la foc mediu timp de 20 de minute sau pana cand carnea devine usor rozalie - sau cat de patrunsa o doresti. Lasa sa stea timp de 5 minute, apoi feliaza cu grija.
Cu o asemenea friptura la tava, care emana caldura, savoare si rafinament, fireste, sfatul meu ramane acelasi: nu uita de vinul bun si atmosfera romantica!


