Delecteaza-te cu friptura de mistret cu sos alb

Cuprins
Cu toate ca nu este una dintre cele mai obisnuite retete, tu ai putea iesi din tipare. Fa-le celor dragi o surpriza si pregateste-le o friptura din carne de mistret. Mai mult decat atat, nu le prepara orice, ci o friptura de mistret cu garnitura si sos alb. Rafinamentul va fi fara doar si poate prezent pe masa ta.
Pentru friptura de mistret ai nevoie de:
- 2-3 bacati de carne de mistret
- 2 cartofi
- 1 bucata de pastarnac
- 1 ceapa de marime medie
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 1 carnat
- Sare, piper, ulei de masline
Sosul:
- Ulei
- 50g faina
- 50 ml lapte
- 200 g smantana
- sare
Prepara o friptura din carne de mistret ca un profesionist
Bucatile de carne se pun intr-o tigaie si se rumeneasc bine pe ambele parti. Daca doresti sa eviti uleiul la friptura, poti sa o faci chiar si la gratar. Pentru aroma poti presara peste bucatile de carne care au fost condimentate cu sare si piper, si putin oregano. Este un condiment care ii ofera o aroma deosebita carnii.
Cartofii si pastarnacul trebuie taiate in cubulete mici. Ceapa se toaca marunt. Pune apa cu sare intr-o cratita si pune cartofii si pastarnacul la fiert. Cand sunt gata scurge-le bine intr-o cratita rece pentru a opri procesul de gatire. Odata ce au fost racite in mod corespunzator, scurge-le inca o data.
Intr-o tigaie cu putin ulei pune la prajit carnatul pe care l-ai taiat in cubulete. El isi va lasa propria zeama. Odata ce s-a adunat destula zeama, pune peste el cartofii si pastarnacul si prajeste-le pana cand incep sa prinda o culoare aramie. Acestea se condimenteaza dupa gust iar deasupra se presara putin patrunjel proaspat tocat.
Intr-o alta cratita toarna putin ulei si o lingura rasa de faina. Amesteca bine pana cand se omogenizeaza dar ai grija sa nu se rumeneasca. Stinge cu lapte amestecand in continuu. Cand totul s-a legat, adauga smantana si potriveste de sare.
Serveste friptura din carne de mistret pe un platou alaturi de garnitura din cartofi, pastarnac si carnati. Toarna peste friptura de mistret sos alb din abundenta si savureaza o capodopera culinara. Nu numai ca iti va placea, dar vei tanji dupa o a doua portie.


