Rețete delicioase
Înapoi la

Friptura din piept de curcan ca la americani

Friptura din piept de curcan ca la americani

Alexandra Machitescu

Te pregatesti pentru o petrecere sau pur si simple iti doresti sa gatesti ceva complex si copios? Iata varianta noastra: friptura din piept de curcan la cuptor! Americanii sunt inebuniti dupa acest fel de mancare si il prepara mai ales de Ziua Recunostintei.

Friptura din piept de curcan ca de Ziua Recunostintei!

friptura piept curcan


Ingrediente pentru 4 portii de friptura piept curcan:

- 600 gr piept de curcan
- 100 gr kaiser
- 150 ml vin alb sec
- sare
- piper
- cimbru
- rozmarin
- praf de usturoi sau 3 catei de sturoi pisat
- 6 linguri ulei de masline
- o legatura ceapa verde

Cum se prepara friptura din piept de curcan? 


• Pieptul de curcan se spala bine cu apa rece, se curata de pielita si se unge cu ulei de masline. Se pune intr-o tava unsa si ea in prealabil cu putin ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust (sare, piper, boia, cimbru, rozmarin, praf de usturoi ).
• Crestam pieptul de curcan si il tapetam cu felii subtiri de kaiser. Dupa, il stropim cu vin alb si il acoperim cu ceapa verde tocata. In tava se pune 150 ml apa si se acopera cu staniol. Se pune la cuptor (e bine ca acesta sa fie incalzit in prealabil) timp de 50 de minute la foc mic.
• Trebuie sa scoatem folia de aluminiu si sa stropim pieptul de curcan cu sosul format in tava. Se mai lasa la cuptor fara staniol timp de 30 de minute. (Timpul este estimativ, verifica totusi inante sa stingi focul sa fie carnea frageda).

Gateste friptura din piept de curcan impreuna cu Diva Hair si fa-ti singura o sarbatoare din asta.

 

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Vrei sa prepari ceva gustos? Iti propunem sa gatesti clatite aperitiv!

Iata 3 variante pentru a gati ciuperci la gratar

Iata cum poti prepara cea mai simpla reteta de frigarui de pui   

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Pentru ce ți-ai vinde sufletul?
Incepe quiz
Pentru ce ți-ai vinde sufletul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (133)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi

    renna (anonim)
    24 ianuarie 2013 11:11

    IAMMMMMM

    irina (anonim)
    8 ianuarie 2011 23:11

    foarte buna merita sa faci si eu am facut totul e ok.