Friptura din piept de curcan ca de Ziua Recunostintei!
Ingrediente pentru 4 portii de friptura piept curcan:
- 600 gr piept de curcan
- 100 gr kaiser
- 150 ml vin alb sec
- sare
- piper
- cimbru
- rozmarin
- praf de usturoi sau 3 catei de sturoi pisat
- 6 linguri ulei de masline
- o legatura ceapa verde
Cum se prepara friptura din piept de curcan?
• Pieptul de curcan se spala bine cu apa rece, se curata de pielita si se unge cu ulei de masline. Se pune intr-o tava unsa si ea in prealabil cu putin ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust (sare, piper, boia, cimbru, rozmarin, praf de usturoi ).
• Crestam pieptul de curcan si il tapetam cu felii subtiri de kaiser. Dupa, il stropim cu vin alb si il acoperim cu ceapa verde tocata. In tava se pune 150 ml apa si se acopera cu staniol. Se pune la cuptor (e bine ca acesta sa fie incalzit in prealabil) timp de 50 de minute la foc mic.
• Trebuie sa scoatem folia de aluminiu si sa stropim pieptul de curcan cu sosul format in tava. Se mai lasa la cuptor fara staniol timp de 30 de minute. (Timpul este estimativ, verifica totusi inante sa stingi focul sa fie carnea frageda).
Gateste friptura din piept de curcan impreuna cu Diva Hair si fa-ti singura o sarbatoare din asta.