Rețete delicioase
Înapoi la

Prepara o friptura de porc umplut la tava

Prepara o friptura de porc umplut la tava

Roxana Gheorghe

Desi se apropie Pastele si carnea de miel este specifica pentru aceasta perioada, nu toata lumea o agreaza. Tocmai din aceasta cauza, o sa postez o reteta delicioasa si anume friptura de porc umplut la tava. Daca iti place carnea de porc, aceasta friptura va fi mai speciala si mai buna, datorita umpluturii cu ciuperci si slanina afumata.


Friptura de porc umplut la tava

Friptura porc tava

 

Mod de preparare friptura de porc la tava:

Ai nevoie de 1 ½ kg pulpa de porc, pe care o tai ca sa capete forma lunga, cu aceeasi grosime de la un capat la altul. Ca sa obtii o suprafata cat mai subtire si intinsa, vei face o taietura, de-a lungul bucatii de carne, chiar in mijloc, dar nu pana jos. Lasi o grosime de vreo 7 mm la baza si, apoi, din acel loc, tai spre stanga si dreapta, ca si cum ai derula o foaie cu grosimea de 6 mm. Bati putin cu ciocanul foaia obtinuta, numai cat sa se niveleze. Trebuie sa ai grija sa nu se rupa.
Dupa ce ai pregatit carnea de porc, te ocupi de umplutura. Pentru aceasta ai nevoie de:

- ½ kg ciuperci
- 50 g ceapa
- 50 g slanina afumata
- marar
- piper
- sare

Speli ciupercile bine si le tai in felii. Le calesti impreuna cu ceapa pe care ai taiat-o marunt in 3 linguri de ulei, pana cand scade apa ce o lasa. Le amesteci, reci, cu slanina taiata marunt, mararul taiat marunt, un varf de cutit cu piper si ½ lingurita cu sare. Intinzi compozitia pe carne care o rulezi strans in spirala, legand-o cu sfoara subtire, trecuta in jurul ei la distante de 2 cm. Ruloul il asezi intr-o tava, potrivita cu marimea lui, pe un rand de rondele din zarzavat, unde adaugi 5 linguri cu apa si ½ lingurita de sare. Ungi ruloul in abundenta cu grasime sau ulei si il introduci in cuptorul bine incins, unde il lasi circa 30 minute, cat sa formeze o crusta la suprafata. Dupa aceea, reduci focul la mijlociu, iar carnea o intorci si o stropesti cu sosul din tava, pe care il vei completa cu apa ca sa nu se arda. Acoperi cratita, ca sa isi pastreze carnea suculenta. Frigerea dureaza 1 ½ - 2 ore. Daca intra furculita usor in carne, inseamna ca friptura este gata.

Cand este gata, scoti sfoara si tai ruloul in felii de 1 cm grosime.

Friptura de porc la tava

Aceasta gustoasa friptura de porc la tava o poti servi cu soteuri de legume sau alte garnituri. Daca o servesti rece, aceasta se va taia mai bine si o poti savura alaturi de rosii, ardei, ridichi etc.

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Orez lipicios: cum îl poți prepara

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (33)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.