Invata sa prepari o friptura de vitel sub forma de rulou

Invata sa prepari o friptura de vitel sub forma de rulou
Roxana Gheorghe
Luni, 08.03.2010

Cuprins

Daca iti place carnea, o sa te invat sa prepari o friptura de vitel pe care o poti servi cu orice garnitura doresti. Este foarte buna iar  la petreceri are de fiecare data cel mai mare succes.

Pentru aceasta friptura de vitel ai nevoie de:

  • ½ kg pulpa sau capan de vitel (fara os)
  • 100 g slanina proaspata sau afumata
  • 4 - 5 sardele sau pasta ansoa
  • patrunjel
  • marar
  • o lingurita mustar
  • piper
  • sare 

Cum prepari friptura de vitel?

Tai de sus in jos bucata de carne de forma rotunda sau lunguiata in felii de 2 cm, facand taieturile oblic astfel incat feliile sa ramana prinse de baza (cca 1 cm). Pe feliile din carne aplici umplutura de slanina (si sardele taiate fin), patrunjelul si mararul taiat fin. Pui si lungurita cu mustar si potrivesti sare si piper dupa gust. Apoi alaturi feliile de carne si legi muschiul strans cu sfoara.

friptura vitel

Acum introduci ruloul in cuptorul bine incins, unde il lasi circa 30 de minute, ca sa se formeze o crusta la suprafata. Aceasta crusta nu va permite sucului carnii sa se scurga. Dupa ce aceasta s-a format, reduci focul si intorci carnea, pe care o stropesti cu sosul din tava. Acest sos se va completa mereu cu putina apa ca sa nu se arda. Pentru a-si pastra suculenta trebuie sa acoperi cratita. Frigerea dureaza aproximativ 2 ore. Cum iti dai seama cand e gata? Incerci friptura cu furculita. Daca intra usor in ea inseamna ca este gata.

friptura vitel

Cand ai remarcat ca s-a facut, scoti sfoara si tai in felii de 1 cm grosime.

friptura vitel

Se serveste calda cu soteuri de legume sau alte garnituri si cu salata. Daca o servesti rece, aceasta se va taia mai bine si o poti asocia cu rosii, ardei, ridichi si alte cruditati.

friptura vitel

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Luni, 08.03.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 08.03.2010
Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
Ce formă geometrică are sufletul tău?
Ce formă geometrică are sufletul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe