Prepara o delicioasa friptura de rata la cuptor
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
- Cele mai bune rețete
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
Carnea de rata este considerata un deliciu pentru chinezi. Medicul ne recomanda sa o consumam, pentru a ne asigura o diureza mai buna, pentru a trata fenomene inflamatorii si chiar pentru a imbunatati starea rinichilor si a plamanilor. Iata cum poti prepara o friptura de rata la cuptor.
Ingrediente friptura rata:
- o rata bine spalata si curatata - cateva boabe de piper - cimbru - o ceapa - un morcov - 3 catei de usturoi - un pahar de vin - 2 - 3 inguri de ulei - sare |
![]() |
Cum prepari friptura de rata?
Ungi rata cu putina grasime si o condimentezi cu sare si cimbru. Apoi, o pui intr-o tava (putin mai inalta) pe care ai uns-o cu ulei. Adaugi vinul indoit cu putina apa. Tai ceapa marunt, usturoiul in felii si morcovul pe lung. Le adaugi in tava, alaturi de boabele de piper si foaia de dafin.
Introduci friptura in cuptor si o lasi cam 1 ¼ ora, timp in care o mai intorci din cand in cand si o stropesti cu sosul din tava. Astfel, rata se va rumeni frumos.
![]() |
Aceasta gustoasa friptura de rata o poti servi alaturi de o garnitura de legume, spaghete sau cartofi.


