Delecteaza-te cu un gratar de vitel

Delecteaza-te cu un gratar de vitel
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Miercuri, 21.04.2010

Cuprins

Nu a venit inca vara, dar cu siguranta a venit vremea gratarelor. Si de ce sa risti un nivel ridicat al colesterolului, cand poti sa te bucuri de un picnic ceva mai sanatos. Iti porpun astazi sa te rasfeti cu o friptura de vitel la gratar, pentru a evita orice problema de sanatate care ar putea sa apara. Gratarul de vitel este, din punctual meu de vedere, extrem de gustos si daca poti sa iti ajuti cumva organismul in aceasta perioada, de ce sa nu o faci? Haide sa incercam aceasta reteta de gratar de vitel cu sos marinat.

Gratar de vitel in sos marinat

Ce imi place cel mai mult la aceasta reteta e ca nu iti trebuie o bucatarie foarte dotata ca sa o prepari. Poti sa o incerci chiar atunci cand iesi cu prietenii la un picnic. Nu ai nevoie decat de cateva vase pentru acest gratar de vitel. Deci haide sa trecem la treaba.

Ingrediente:

3 fripturi de vitel
3 rosii
2 ardei grasi
2 ardei usturati
O legatura patrunjel
O lingura otet
Sare, piper, ulei
Suc de la o lamaie
2 frunze de dafin

Daca ai strans langa tine toate ingredientele, este momentul sa treci la treaba. Mai intai ia un castron incapator, in care vei face sosul. Dupa cum bine ai anticipat, rosiile, ardeii, ardeiul iute si patrunjelul trebuie tocate foarte marunt. Este bine ca rosiile si ardeii sa fie coapte putin pe gratar inainte de a fi tocate. Le vei pune pe toate in castron, vei turna peste ele lamaia, otetul si putin ulei si vei amesteca astfel incat sa formezi o pasta. Adauga si putina apa pentru a creste cantitatea de sos si a mai lua din acreala de la otet si lamaie. Cand ai terminat cu sosul, ia bucatile de carne si pune-le in sos. Lasa-le la marinat cam o ora, timp in care tu poti sa te alaturi unor jocuri la padure, sau, daca ai noroc, poate chiar sa faci putina plaja.

Vitel la gratar

Vitel la gratar cu vin rosu

Pentru a nu te arde prea mult la soare, scoate carnea din sos, las-o sa se scurga putin si pune-o pe gratar. Sosul pune-l deoparte, pentru ca il vei folosi mai tarziu. Dupa ce s-a facut carnea, pune-o pe o farfurie, iar deasupra toarna sosul marinat. Si, cum vorbim aici de vitel la gratar, ce poate fi mai potrivit ca bautura decat un vin rosu? E drept, ne putem gandi si la faptul ca esti la un picnic, deci probabil, te poti rezuma la traditional bere.

Oricum ai prefera, important este sa te relaxezi si sa te bucuri de un delicios vitel la gratar cu sos marinat. Cativa prieteni, o bere si un gratar de vitel, si ai sa vezi cum toate grijile tale vor disparea fara ca macar sa iti dai seama.

 
Gratar de vitel
Vezi si
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 21.04.2010
Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe