Rasfata-te intr-un mod sanatos cu pangasius pe gratar

Cuprins
Se stie ca orice fel de peste, oricum ar fi gatit, este foarte gustos daca il mananci cu mujdei de usturoi. De ce sa prepari pangasius la gratar in locul traditionalului crap romaneasc? Este cat se poate de simplu. Carnea de pangasius este mult mai gustoasa si mai slaba. Acest tip de peste nu are grasime absolut deloc, iar asta este cu siguranta pe gustul tau. Asadar, pregateste carne de pangasius pe gratar pentru a simti diferenta fata de traditionalul peste romanesc.
Pangasius la gratar – un deliciu culinar
Ingrediente de care ai nevoie pentru reteta ta de pangasius la gratar cu mujdei:
|
![]() |
Bucatile de peste se sareaza si condimenteaza si se pun pe gratar. Nu trebuie lasat foarte mult, deoarece pestele va mai intra la cuptor o data. Asigura-te doar ca nu mai este crud si este de ajuns. Dupa ce s-a facut, pune intr-o tava putin ulei, o ceapa taiata rondele, frunze de dafin si piperul boabe alaturi de file-ul de peste la gratar. Da-l la cuptor pentru 5-10 minute, dupa care, toarna in tava paharul de vin. Da tava la cuptor inca o data si ai grija ca, dupa aproximativ trei minute, sa intorci pestele, pentru a lua din savoarea vinului pe ambele parti.
Pangasius gatit pe gratar, servit ca la romani
Nu se poate vorbi de niciun fel de peste, cu atat mai putin unul gatit la gratar, daca nu este servit cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Asadar, exploateaza la maximum gustul file-ului de pangasius gatit la gratar si serveste-l cu putina mamaliguta si mujdei de usturoi preparat de tine. Nu uita insa, una dintre cele mai importante aspect ale degustarii unui tip depeste: lamaia. Este nelipsita de la masa.
Pare a fi o reteta popmpoasa dar, dupa cum vezi, pangasius la gratar il pregatesti ca orice alt fel de peste. Bineinteles ca iti poti permite cateva artificii pentru a face din masa ta de seara un adevarat festin.


