Vremea gratarelor! Prepara peste la gratar!

Cuprins
- Peste la gratar? Sanatos si dietetic!
- Incearca peste la gratar cu tzatziki!
- Peste la gratar cu sos de unt? O delicatesa!
Primavara si-a intrat serios in drepturi si odata cu ea a inceput si sezonul gratarelor! Pregateste peste la gratar si asezoneaza-l cu un sos la alegere!
Peste la gratar? Sanatos si dietetic!
Ingrediente necesare pentru peste gratar:
|
![]() |
Pestele se condimenteaza bine si se unge cu ulei de masline. Se lasa cam 30 de minute ca sa fie patruns de condimente si se pune pe gratar. Se lasa pana se rumeneste bine pe ambele parti.
Incearca peste la gratar cu tzatziki!
Grecii obisnuiesc sa manance pestele la gratar cu sos tzatziki. Incearca si tu savoarea elena!
Pentru sos ai nevoie de:
250 de iaurt gras
1 castravete
1 catel de usturoi
sare
piper alb
2 lingurite de ulei de masline
Curata castravetele de coaja si taie-l cat mai marunt posibil. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu iaurtul, cu castravetele si cu uleiul de masline. Sosul se condimenteaza si se lasa la rece pana este servit.
Peste la gratar cu sos de unt? O delicatesa!
Pentru sos ai nevoie de:
sucul de la o lamaie
4 linguri de unt
o lingura de mustar
Untul se topeste intr-o cratita si se amesteca cu sosul de la o lamaie. Se ia dupa foc si se amesteca cu mustarul pana devine o crema. Se toarna peste peste si se serveste cald.
![]() |
Fie ca il prepari cu sosuri sau fara sosuri, peste la gratar va fi mereu un preparat gustos si la indemana!


