Rețete delicioase
Înapoi la

Vremea gratarelor! Prepara peste la gratar!

Vremea gratarelor! Prepara peste la gratar!

Alexandra Machitescu

Primavara si-a intrat serios in drepturi si odata cu ea a inceput si sezonul gratarelor! Pregateste peste la gratar si asezoneaza-l cu un sos la alegere!

Peste la gratar? Sanatos si dietetic!

Ingrediente necesare pentru peste gratar:


4 bucati de peste
sare
piper
boia
ulei de masline

Peste gratar
 

Pestele se condimenteaza bine si se unge cu ulei de masline. Se lasa cam 30 de minute ca sa fie patruns de condimente si se pune pe gratar. Se lasa pana se rumeneste bine pe ambele parti.

Incearca peste la gratar cu tzatziki!

Grecii obisnuiesc sa manance pestele la gratar cu sos tzatziki. Incearca si tu savoarea elena!

Pentru sos ai nevoie de:
250 de iaurt gras
1 castravete
1 catel de usturoi
sare
piper alb
2 lingurite de ulei de masline

Curata castravetele de coaja si taie-l cat mai marunt posibil. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu iaurtul, cu castravetele si cu uleiul de masline. Sosul se condimenteaza si se lasa la rece pana este servit.

Peste la gratar cu sos de unt? O delicatesa!

Pentru sos ai nevoie de:
sucul de la o lamaie
4 linguri de unt
o lingura de mustar

Untul se topeste intr-o cratita si se amesteca cu sosul de la o lamaie. Se ia dupa foc si se amesteca cu mustarul pana devine o crema. Se toarna peste peste si se serveste cald.

Peste la gratar

Fie ca il prepari cu sosuri sau fara sosuri, peste la gratar va fi mereu un preparat gustos si la indemana!

Articolul urmator
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (52)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.