Deliciu de vara: peste la gratar cu sos remoulade!

Cuprins
Acum ca sezonul cald se apropie, ce-ar fi sa schimbi clasica friptura cu un delicios peste la gratar? Plin de arome si cu siguranta mai usor de gatit si savurat decat prajit, pentru orice gratar de peste exista cateva idei de sosuri delicioase care il vor scoate in evidenta! De aceasta data, un sos remoulade simplu...
Peste la gratar cu sos remoulade
Ingrediente:
- 3/4 de cana de maioneza
- 2 linguri de mustar Dijon
- 4 lingurite de suc proaspat de portocale
- un sfert de lingurita de tarhon uscat sau 3/4 de lingurita de tarhon proaspat, tocat
- 2 lingurite de capere scurse si tocate
- 2 castraveciori murati
- jumatate de lingurita de pasta de ansoa
- o lingura de patrunjel proaspat, tocat
- piper negru proaspat macinat
- 4 fileuri de halibut sau somon, cam de 2 cm in grosime - 1 kg in total
- o lingura de ulei
- jumatate de lingurita de sare
Preparare:
1. Intr-un bol mic din sticla sau otel inoxidabil, amesteca maioneza, mustarul, sucul de portocale, tarhonul, caperele, castraveciorii, pasta de ansoa, patrunjelul si un varf de piper.
2. Incalzeste gratarul, acopera pestele cu ulei si asezoneaza cu sare si un varf de piper. Gateste pestele timp de 3-4 minute pe fiecare parte si serveste-l cu sos remoulade din belsug!
Singura parte care chiar necesita un pic de "munca" este sosul remoulade - care nu solicita de fapt decat un pic de tocat si amestecat. Tarhonul uscat sau proaspat ii da o aroma surprinzatoare simplitatii acestui peste la gratar!


