Atunci cand simti ca imaginatia culinara iti joaca feste, reinventeaza retete traditionale cu un "twist" modern sau neasteptat. Astazi iti propun o completare savuroasa a clasicului piept de pui la gratar: un sos dulce-acrisor de afine si un topping racoritor de coriandru. O explozie de arome care va revigora orice friptura!
Piept de pui la gratar cu un "twist"
Ingrediente:
4 jumatati de piept de pui (cam 100 g fiecare), fara piele si os
un sfert de lingurita de sare
un varf de piper negru
o treime de cana de cepe verzi tocate marunt
o lingura de ardei iuti tocati
2 lingurite de otet balsamic
125 g gem de afine
optional: 125 g gem de portocale
2 linguri de coriandru proaspat, tocat
o lingura si jumatate de zeama de lamaie
2 linguri de crema de branza
Preparare:
Presara cu sare si piper pe bucatile de piept de pui. Incinge o tigaie grill la foc mediu; gateste puiul timp de 5 minute pe fiecare parte sau pana cand este gata. Mentine cald.
Amesteca ceapa, ardeii iuti, otetul si cele 2 gemuri intr-un bol mediu. Amestec si o lingura de coriandru si o lingura de zeama de lamaie.
Amesteca o lingura de coriandru, o lingurita si jumatate de zeama de lamaie si crema de branza intr-un bol mic; amesteca bine ca sa capete o consistenta omogenta. Pune sosul de afine cu generozitate pe o farfurie. Pune puiul pe sosul de afine si deasupra decoreaza cu o lingurita de crema de coriandru.
Combinatia neasteptata de arome va da o noua dimensiune oricarui gratar - savoarea uscata fripturii de piept de pui la gratar este ca o panza alba pentru gustul acrisor si consistent al sosului de afine si pentru surpriza revigoranta a unui sos intepator de coriandru!