Reteta de aripioare picante: Rapida, gustoasa si aromata

Reteta de aripioare picante: Rapida, gustoasa si aromata
Andreea Gluh, redactor
Joi, 05.09.2013

Cuprins

Unul dintre cele mai faimoase preparate, care a fost preluat si de lanturile de fast food din intreaga lume, este reprezentat de aripioarele picante. Acestea isi au originea in statul american Buffalo, iar in SUA se organizeaza anual concursuri in cadrul carora participantii trebuie sa manance cat mai multe aripioare intr-un timp record. Daca vrei sa pregatesti si tu acasa faimoasa reteta de aripioare picante, trebuie sa ai la indemana o serie de ingrediente specifice si sa urmezi cativa pasi simpli.

Gustul aripioarelor picante este deosebit, gratie numeroaselor ingrediente aromate care se folosesc pentru prepararea lor. Fie ca preferi sa le prepari in stilul clasic, prin prajire, fie ca preferi varianta gatita la cuptor, produsul final ii va incanta pe toti membrii familiei tale, de la cei mari pana la cei mici.

Reteta clasica de aripioare picante

Pentru a prepara clasica reteta de aripioare picante chiar la tine acasa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 12 aripioare

- un ou

- 250 ml de lapte

- o cana faina

- trei lingurite de chili sub forma de pudra

- o jumatate de lingurita de usturoi granulat si inca un varf de cutit din acelasi ingredient

- o lingurita de concentrat de legume

- o lingurita si jumatate de sare

Pentru inceput, trebuie sa speli aripioarele si sa le tai in bucati, la incheieturi. Ai grija sa le indepartezi si varfurile. Pune, apoi, aripioarele intr-o oala cu apa rece in care mai trebuie sa adaugi o jumatate de lingurita de usturoi granulat, o lingurita de concentrat de legume si inca una de sare. Lasa compozitia la marinat in frigider pentru patru ore.

Cand timpul a trecut, pune aripioarele la fiert in aceeasi apa timp de aproximativ 10 minute. Apoi, scoate-le si lasa-le la racit. In continuare, trebuie sa bati oul intr-un bol, sa adaugi laptele si sa amesteci pana cand compozitia devine omogena.

Pentru etapa urmatoare de pregatire a retetei de aripioare picante, acestea din urma trebuie trecute printr-un amestec format dintr-o cana de faina, trei lingurite de pudra de chilii si un varf de cutit de usturoi granulat. Aripioarele astfel pregatite trebuie puse la prajit timp de trei minute intr-o tigaie cu ulei incins in prealabil.

La final, daca vrei sa scapi de surplusul de ulei din aripioare, pune cateva servetele pe farfuria pe care asezi preparatul, iar acestea vor absorbi grasimea.

Daca vei prepara varianta clasica a aripioarelor picante, nu vei regreta nicio clipa alegerea facuta si te vei putea bucura de un gust deosebit. Totusi, daca nu esti adepta preparatelor gatite prin prajire, incearca reteta de aripioare picante la cuptor.

Reteta de aripioare picante la cuptor

Aripioarele picante gatite la cuptor va vor incanta papilele gustative atat tie, cat si membrilor familiei ori musafirilor, care te vor lauda pentru acest deliciu gastronomic.

Ingredientele necesare prepararii acestei retete simple si, in acelasi timp, gustoase sunt urmatoarele:

- 1.5 kg de aripioare de pui

- trei catei de usturoi striviti

- doua linguri de ulei de masline

- 3 linguri de otet de mere

- o lingura de boia

- o lingura de sos Worcestershire

- doua lingurite de sare

- patru linguri de sos picant de chilli

- piper boabe dupa gust

Ca si in cazul retetei clasice pentru aripioare picante si de data aceasta trebuie sa incepi prin a spala si a taia aripile de pui. Urmatorul pas consta in marinarea lor la rece timp de aproximativ patru ore intr-un amestec realizat din usturoi, ulei de masline, otet de mere, sos Worcestershire si sos picant de chilli, sare, miere si piper boabe.

Cand timpul destinat procesului de marinare a trecut, trebuie sa pui aripioarele la copt intr-o tava vreme de 30 de minute, la o temperatura de 180 grade Celsius. Nu arunca sosul ramas, pentru ca acesta iti va fi de folos mai tarziu. In continuare, scoate tava din cuptor si scurge grasimea lasata de aripioare. Adauga amestecul ramas in urma marinarii si pune preparatul din nou in cuptor pentru o jumatate de ora, de data aceasta la o temperatura de 200 grade Celsius.

Cand timpul a trecut, scoate aripioarele din cuptor si serveste-le calde sau reci, simple sau in combinatia preferata cu diverse salate ori garnituri.

Pofta buna!

Reteta de aripioare picante este rapida, gustoasa si reprezinta alegerea ideala atunci cand timpul nu iti permite sa petreci prea multa vreme in bucatarie.

Sursa: Pinterest

Articolul urmator »
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Raluca Margean | Vineri, 17.11.2023
Incepe quiz
Ce bautura de iarna esti?
Ce bautura de iarna esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (20)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe