Reteta de fajitas de pui
Cuprins
Vrei sa incerci un preparat nou, insa nu mai ai nicio idee? Ce parere ai despre un preparat mexican, aromat, delicios si simplu de facut? Este vorba despre fajitas de pui, care pe langa gustul deosebit sunt si prietenoase cu silueta ta. Asadar, in cele ce urmeaza, iti vom spune ce trebuie sa faci pentru a gati minunatele fajitas de pui!
Un preparat care te duce cu gandul la vacanta
Pentru aceasta mancare tipic mexicana, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 450 gr de piept de pui dezosat, fara piele, taiat in fasii subtiri;
- o jumatate de ardei gras rosu, taiat fasii;
- o jumatate de ardei gras verde, taiat fasii;
- 2 cepe tocate;
- 4 linguri de ulei de rapita;
- 2 linguri de suc de lamaie;
- o jumatate de lingurita de sare;
- o jumatate de lingurita de oregano uscat;
- o jumatate de lingurita de chimion;
- 1 lingurita de pudra de usturoi;
- o jumatate de lingurita de pudra de chili;
- o jumatate de lingurita de boia;
- 6 tortilla.
Modalitatea de preparare a acestei retete este urmatoarea:
Pune bucatile de piept de pui, doua linguri de ulei de rapita, sucul de lamaie si mirodeniile intr-o punga de plastic si lasa totul la frigider, la marinat, vreme de 4 ore. Cand timpul a trecut, pune intr-o tigaie uleiul ramas, bucatile de ardei gras si ceapa si caleste totul vreme de 2-3 minute, pana cand legumele isi schimba usor culoarea. Apoi, pune in tigaie si puiul cu sosul in care a fost marinat si lasa totul la foc de intensitate medie pana cand carnea este usor patrunsa. La final, incalzeste usor fiecare tortilla, punand-o in cuptor timp de 1-2 minute, apoi umple-o cu bucatile de pui si cu legumele gatite anterior.
Pofta buna!
Fajitas de pui pot fi servite ca atare sau asezonate cu sos guacamole ori cu bucati de branza feta. Indiferent de varianta pentru care vei opta, rezultatul va fi delicios si te vei indragosti iremediabil de acest preparat.