Rețete delicioase
Înapoi la

9 sfaturi simple pentru o mămăligă ca la bunica acasă

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
9 sfaturi simple pentru o mămăligă ca la bunica acasă

Caracteristici

Mămăliga își găsește ușor locul pe mesele noastre și este o variantă bună atunci când nu ai pâine proaspătă. Acest preparat se gătește de ani de zile în bucătăria românească, iar mulți ar spune că este indispensabilă, mai ales alături de sarmale sau tocănițe.

Mămăliga ideală, așa cum mănânci la bunica acasă, ar trebui să fie moale și fără cocoloașe. Ei bine, pentru a-ți ieși din prima acest preparat, trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli și cu siguranță nu vei da greș!

Folosește o lingură de lemn

Folosește o lingură de lemn

În cratiță, pune sarea și mălaiul, treptat. Adaugă constant cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi pune mălaiul puțin câte puțin. Lasă la fiert timp de zece minute.

Totul depinde de timpul de fierbere

Totul depinde de timpul de fierbere

Mămăliga nu trebuie lăsată la fiert mai mult de 45 de minute. Amestecă mereu, cu mișcări circulare, de jos în sus, lăsând focul mic, până la final.

Alege lapte în loc de apă

Alege lapte în loc de apă

Știm, mămăliga clasică se face cu apă, însă, pentru un gust desăvârșit, pune lapte la fiert, alături de sare și un cub de unt.

Folosește ulei

Folosește ulei

Un secret mai puțin știut este acela să folosești puțin ulei pe fundul cratiței pentru ca mămăliga să nu se lipească. Lasă puțin uleiul la încins, apoi adaugă laptele.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Asta e rețeta de pizza de care Teo Trandafir e îndrăgostită! Cum o poți face și tu acasă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.