Astazi vei invata sa prepari inca o garnitura foarte buna, pe langa celelalte deja cunoscute. De fiecare data cand organizezi o petrecere sau o masa festiva, cauti sa iti surprinzi invitatii mereu cu ceva nou, care sa fie apreciat de toata lumea. Acum poti sa treci pe lista de garnituri si una de cartofi cu ciuperci.
Ingrediente pentru garnitura de cartofi cu ciuperci:
- cartofi
- smantana
- ciuperci la cutie
- telemea rasa
- suc de rosii
- 3 catei de usturoi
- patrunjel
- sare
- piper
Cum prepari cartofii cu ciuperci?
In primul rand, pui intr-o olita cu apa sa fiarba cartofii (apa cat sa ii accopere). Dupa ce s-au fiert si s-au racit, ii cureti de coaja si ii tai in felii subtiri. Pui feliile de cartofi intr-o tava si, printre ei, presari ciupercile bine spalate si branza rasa pe razatoarea cu gauri mari. Adaugi si putin suc de rosii si vreo 3 catei de usturoi. Potrivesti gustul cu sare si piper si dai tava la cuptor. Scoti tava cand observi ca s-au rumenit cartofii si ii ornezi cu patrunjel.
Peste aceasta garnitura de cartofi cu ciuperci torni smantana dupa gust si o servesti alaturi de orice friptura.