Rețete delicioase
Înapoi la

Cartofi frantuzesti: o reteta mereu moderna!

Cartofi frantuzesti: o reteta mereu moderna!

Edda Bild

Are vreun rost oare sa-ti explic succesul neasteptat al clasicilor cartofi frantuzesti? Plini de savoare si inconfundabili, sunt controversati si cu siguranta nu fac bine celulitei, dar cu siguranta meriti sa incerci cartofi frantuzesti - reteta secreta a bucatarilor:

Cartofi frantuzesti "triplu" prajiti

Cartofi frantuzesti
Ingrediente:

3 cartofi medii, spalati si curatati
un litru de ulei vegetal

Preparare:

1. Incepe prin a taia cartofii. Taie-i in treimi, pe lungime si apoi in fasii subtiri, cam de jumatate de cm in grosime, pentru a le da aspectul clasicilor cartofi frantuzesti. Pune-i intr-un bol de apa rece si repeta procedura cu toti cartofii.

2. Pune bolul sub un jet de apa rece timp de cateva minute sau lasa-i sa se inmoaie timp de 5 minute, schimband apa cel putin o data. Acest proces va indeparta o mare parte din amidon, facandu-i mai crocanti atunci cand sunt gatiti.

3. Pune cartofii intr-o tigaie cu apa rece. Asezoneaza cu sare si da intr-un clocot. Gateste-i doar cat sa se inmoaie un pic, dar sa ramana totusi tari. Acest proces va dura 7-10 minute, in functie de dimensiunea si tipul de cartof. Scoate-i din apa cu o spatula si pune-i pe o tava ca sa se raceasca timp de cateva minute. Pune-i la frigider si lasa-i sa se mai raceasca timp de cel putin 30 de minute.

4. Spre finalul perioadei de racire, pune o tigaie plina cu ulei pe foc. Lasa uleiul sa se incinga pana cand apar bule; nu trebuie sa fie totusi prea fierbinte. Poti sa-l testezi cu ajutorul unui alt cartof, care ar trebui sa bolboroseasca usor pe masura ce se gateste.

5. Cu ajutorul unei spatule, pune cu grija cativa cartofi in uleiul incins. Nu pune prea multi cartofi in tigaie sau va scadea temperatura uleiului. Prajeste-i in transe mici. Aceasta etapa are scopul de a usca toti cartofii si nu de a-i colora, asadar prajeste-i doar timp de 3 minute. Scoate-i din tigaie si mai lasa-i sa se raceasca 30 de minute.

6. Din nou, inainte de a se fi racit cartofii, creste temperatura uleiului. De aceasta data trebuie sa fie foarte incins. Acum, cand pui un cartof, uleiul ar trebui sa inceapa sa bolboroseasa intens.

7. Pune din nou cartofii in transe in ulei si lasa-i sa se prajeasca pana devin aurii. Scoate-i si pune-i pe un prosop de hartie pentru a se scurge. Lasa uleiul sa se incinga din nou intre transe.

Cartofi frantuzesti reteta

Asezoneaza-i si serveste-i imediat. Cartofi frantuzesti, gatiti perfect - un festin delicios de pacatos! Consistenti si ideali, acesti cartofi frantuzesti, consumati doar in cantitati moderate,  nu iti vor aduce temutele kilogramele in plus, ci doar gustul savuros al interdictiei.

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ce prințesă modernă ai fi?
Incepe quiz
Ce prințesă modernă ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.