India transforma banala reteta de cartofi natur intr-un festin!
Cartofii natur sunt printre cele mai simple, dar totusi... banale retete de garnituri. Fireste, sunt usori, dietetici si incredibil de simplu de gatit pentru un maximum de savoare si minimum de ingrediente. DAR daca nu vrei sa te pierzi in aceasta simplitate, da o nota indiana acestei garnituri cu o noua reteta: cartofi natur cu o varietate de condimente!
Reteta de cartofi natur - abordare indiana!
Ingrediente:
- 4 cartofi mici
- o cana de frunze proaspete de marar
- 3 catei de usturoi
- 2-3 ardei iuti verzi mai mari
- un varf de sofran
- sare dupa gust
Pentru talimpu (dressing):
- seminte de chimen - un sfert de lingurita
- seminte de mustar - un sfert de lingurita
- 6 ardei iuti taiati fin
- 2 linguri de ulei
Preparare:
Indeparteaza codita, spala si feliaza ardeii verzi. Curata si zdrobeste usturoiul. Spala mararul si toaca-l fin.
Spala si injumatateste cartofii. Fierbe-i in apa clocotita pana cand se inmoaie. Toaca-i in cubulete.
Incalzeste ulei intr-o tigaie, adauga toate ingredientele pentru talimpu. Dupa un minut, adauga ardeii iuti verzi, usturoiul, frunzele de marar si chimenul. Amesteca bine si gateste acoperit timp de cateva secunde. Ia capacul si gateste pana cand frunzele de marar sunt patrunse si apoi toarna sosul peste cartofii fierti.
Delicios, nu? Gateste noi sosuri sau alege noi condimente care sa pastreze nota dietetica si minimalista a clasicelor retete de cartofi natur, dar care sa le transforme definitiv gustul. |