Chiftele de dovlecei: afla cum sa le prepari
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie

De
DivaHair
Marţi, 25.09.2018
Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Cine a zis ca putem sa facem chiftelute doar din carne? Putem folosi si legumele pentru niste chiftelute cu adevarat delicioase. Prin urmare, azi te voi invata sa prepari niste chiftele din dovlecei, dupa o reteta rapida, la care nu ai nevoie decat de o mana de ingrediente ieftine, pe care le gasesti tot timpul anului.
Ingrediente pentru chiftele de dovlecei:
- 2 dovlecei de marime mijlocie (1 kg amandoi)
- un ou
- 30 g faina
- un varf de cutit piper
- o lingurita cu varf marar taiat marunt
- 50 g branza telemea rasa sau cascaval ras
- ulei
Cum prepari aceste chiftele de dovlecei:
- Cureti subtire de coaja dovleceii si ii tai in jumatati pe lungime. Le scoti semintele cu o lingura, apoi se dau pe rozatoarea cu gauri mari, se amesteca cu ½ lingurita de sare si ii lasi 30 de minute sa-si lase apa.
|
- Acum ii limpezesti de sare, ii storci in pumn si ii pui intr-un castron. Adaugi oul intreg, branza rasa, faina, mararul si piperul dupa gust, dupa care amesteci bine.
|
- Incingi tigaia timp de 4 minute, fara grasime si nu direct pe flacara, apoi pui ulei cat sa acopere suprafata (strat de 3 mm). Iei cate o lingurita cu varf din compozitie si se asaza direct in tigaie in forma rotunda (ca o chiftea) nu mai groasa de 1 ½ cm. Pui cateva chiftele la parjit fara sa se lipeasca. Se prajesc la foc mijlociu, circa 4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Le intorci cu lama cutitului. Pe masura ce unele le scoti din tigaie, pui altele, completand uleiul, cand este necesar.
Poti sa le servesti atat fierbinti cat si reincalzite la cuptor, simple, cu smantana deasupra sau cu sosuri.
Vezi si

Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu |
Marţi, 25.09.2018

Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Raluca Margean |
Marţi, 25.09.2018

Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean |
Marţi, 25.09.2018