Cum sa faci cel mai pufos piure de cartofi

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
300
Cum sa faci cel mai pufos piure de cartofi
Madalina Nazalu, redactor Divahair.ro
Luni, 31.10.2011

Cuprins

Caracteristici

Am invatat de la mama cateva trucuri privind piureul, le-am retinut si le-am transformat putin.
Piureul este cea mai rapida garnitura, si poate fi foarte gustos si pufos daca stii cum sa il prepari, astfel incat sa depaseasca barierele piureului plictisitor de cartofi.

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • sare si piper alb
  • 1 cana de lapte
  • 200 g de unt
  • ulei de masline

Mod de preparare:

  1. Pune cartofii la fiert, taiati in prealabil in cuburi. Lasa-i sa se fiarba bine, pana ce scade aproape toata apa. Pune la fiert 1 lingurita de ulei de masline si una de sare.
  2. Cand s-au fiert, scurge apa ramasa, adauga untul si lasa-l sa se topeasca si foloseste robotul, telul sau mixerul pentru a pisa cartofii.
  3. In timp ce amesteci, adauga cate putin lapte, pana ce piureul devine pufos. Adauga si piperul, dupa gust.

POFTA BUNA!

Vezi si
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Luni, 31.10.2011
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Luni, 31.10.2011
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Care tatuaj ti s-ar potrivi cel mai bine?
Care tatuaj ti s-ar potrivi cel mai bine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (65)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Anna Maria
20 martie 2012 21:09

eu asa il stiu de cand eram mica...ce e asa nou in piureul asta?

Ne găsești pe