Cum sa faci cel mai pufos piure de cartofi
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
- Calorii:
- 300

Luni, 31.10.2011
Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Am invatat de la mama cateva trucuri privind piureul, le-am retinut si le-am transformat putin.
Piureul este cea mai rapida garnitura, si poate fi foarte gustos si pufos daca stii cum sa il prepari, astfel incat sa depaseasca barierele piureului plictisitor de cartofi.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- sare si piper alb
- 1 cana de lapte
- 200 g de unt
- ulei de masline
Mod de preparare:
- Pune cartofii la fiert, taiati in prealabil in cuburi. Lasa-i sa se fiarba bine, pana ce scade aproape toata apa. Pune la fiert 1 lingurita de ulei de masline si una de sare.
- Cand s-au fiert, scurge apa ramasa, adauga untul si lasa-l sa se topeasca si foloseste robotul, telul sau mixerul pentru a pisa cartofii.
- In timp ce amesteci, adauga cate putin lapte, pana ce piureul devine pufos. Adauga si piperul, dupa gust.
POFTA BUNA!
Vezi si

3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean |
Luni, 31.10.2011

Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu |
Luni, 31.10.2011

Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean |
Luni, 31.10.2011