Cum sa prepari cei mai subtiri si mai gustosi cartofi pai

Cum sa prepari cei mai subtiri si mai gustosi cartofi pai
Andreea Gluh, redactor
Vineri, 31.07.2015

Cuprins

Iti plac cartofii prajiti si, in ciuda faptului ca nu sunt cel mai sanatos aliment si nici cel mai prietenos cu silueta ta, parca ai gusta totusi cativa? Atunci, iti propunem sa incerci niste cartofi pai gustosi! Poate ca intrebi prin ce sunt ei diferiti de ceilalti cartofi pai pe care i-ai mancat pana acum? Ei bine, acestia sunt foarte subtiri!

Iata cum se prepara cei mai subtiri cartofi pai!

Secretul cartofilor pai

Ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta garnitura clasica sunt urmatoarele:

- 6 cartofi intregi, curatati de coaja;

- ulei vegetal, pentru prajit;

- sare dupa gust;

- ketchup pentru a-i servi.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Spala bine cartofii si taie-i in felii subtiri. Apoi, taie fasiile-pai si pune-le intr-un bol plin cu apa rece. Lasa-le astfel timp de o jumatate de ora, pentru a scapa de amidon, dupa care clateste-le din nou cu apa rece, astfel incat sa te asiguri ca ai eliminat substanta cu totul. Dupa aceea, scurge apa si pune cartofii in niste servetele de hartie, pentru a absorbi lichidul.  

Odata ce ai trecut de aceste etape, pune uleiul in tigaie si lasa-l sa se incinga. Pune cate o portie mica de cartofi la prajit, astfel incat sa se patrunda uniform, lasand-o timp de 2 minute. Odata ce toti cartofii pai au trecut prin acest proces, ii poti pune apoi la prajit pentru a-i rumeni, in acest scop schimband in prealabil uleiul, desigur.

La final, scoate cartofii si lasa-i la racit, avand grija sa presari putina sare peste ei. Cartofii pai pregatiti astfel pot fi savurati cu putin ketchup, atunci cand ai pofta de o gustare rapida.

Pofta buna!

Incearca si tu aceasta reteta pentru cei mai subtiri cartofi pai si vei vedea cat de gustosi pot fi, avand in vedere faptul ca sunt atat de crocanti!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 31.07.2015
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Raluca Margean | Vineri, 31.07.2015
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 31.07.2015
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (9)
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe