Salata de cartofi: Garnitura perfecta pentru o friptura

Cuprins
Daca te-ai saturat de vechiul piure de cartofi pe care il folosesti la fripturica, te voi invata cum sa prepari o salata de cartofi astfel incat sa te bucuri de un gust mai bun fata de cel cu care esti obisnuita.
Ingrediente:
- 500 - 700 g cartofi de marime mijlocie
- 150 g maioneza
- 100 ml smantana
- o ceapa
- o lingurita de marar taiat marunt
- zeama de lamaie
- sare
Cum prepari garnitura pentru friptura?
Fierbi cartofii in coaja, ii cureti fierbinti si ii tai in felii de ½ cm si ii asezi in salatiera mai rasfirati.
|
Ii stropesti cat sunt fierbinti cu un amestec din: o lingurita de zeama de lamaie sau o lingurita de otet, o lingurita rasa de sare fina si o lingura de apa. Ceapa o tai in felii subtiri si o pui peste cartofi. La maioneza pe care o amesteci cu smantana agaugi sare, zeama de lamaie si mustar pentru a ii da un gust mai picant, iar pentru aroma pui marar.
Cartofii reci cu ceapa ii deserti peste maioneza, amesteci usor, ca sa nu se zdrobeasca.
Aranjeaza salata obtinuta pe un platou si o orneaz-o cu masline si gogosari.
![]() |
Aceasta salatica poate fi o garnitura la friptura, fie ca alegi sa o servesti rece sau calda.


