Rețete delicioase
Înapoi la

Invata sa asortezi pestele cu o garnitura pe masura

Invata sa asortezi pestele cu o garnitura pe masura

Roxana Gheorghe

Vrei o garnitura speciala pentru friptura de peste abia pregatita si nu stii ce s-ar potrivi? Eu iti propun sa incerci niste spanac cu smantana in rosii crude! Atat de estetic si incredibil de bun! 

Aceasta garnitura pentru peste are nevoie de:

  • ½ kg spanac
  • 30 g unt sau ulei
  • o ceapa
  • 150 ml smantana
  • 6-8 rosii mai mici
  • sare
  • piper
garnitura la peste

Cum prepari garnitura pentru peste?

Speli bine spanacul si il fierbi 5 minute in 100 ml apa clocotita, apoi il scurgi prin strecuratoare, dar pastrezi apa. Il rastorni pe planseta si tai toata gramada in felii late. Intr-o cratita de 1 l pui ceapa taiata marunt cu untul sau uleiul si se caleste numai un minut. Adaugi apoi spanacul si cate putina apa (in care a fost oparit) si il lasi sa fiarba la foc mic, acoperit, pana cand se moaie bine (cam 20 minute).

Cand spanacul este gata, apa trebuie sa fie bine scazuta.

Bati bine smantana cu o lingura de apa rece si apoi se amesteca impreuna cu spanacul fierbinte, imediat dupa ce l-ai luat de pe foc. Adaugi sare si un varf de cutit cu piper. Il pastrezi cald pe un vas cu apa fierbinte.

Acum, speli rosiile si le tai cate un capacel, la partea dinspre codita, care se lasa prins de ele intr-o parte si apoi le scoti miezul. Pui spanacul in ele atunci cand te decizi sa le servesti.

garnitura la peste

Acest preparat poate fi folosit ca si garnitura la peste sau la orice friptura. De asemenea, aceasta reteta poate fi servita si ca fel intai.

Articolul urmator
10 rețete rapide cu conopidă
10 rețete rapide cu conopidă
Cat de mult te subestimezi?
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.2 (124)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.