O reteta fabuloasa de garnitura de orez, de inspiratie exotica
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie

Cuprins
Caracteristici
Orice fel principal ai gati, o garnitura de orez va fi ideala, va avea consistenta perfecta si va scoate perfect in evidenta gustul puternic al fripturii, sosului sau a mancarii pe care o acompaniaza!
Astazi iti propun o fabuloasa reteta de garnitura: orez indian intr-o interpretare uimitoare, pe cat de delicios si usor, pe atat de exotic!
Garnitura de orez indian
![]() |
Ingrediente:
2 cani de orez basmati
4 cani de apa
o cana de mazare
2 lingurite de cardamon
cuisoare
jumatate de lingurita de seminte de chimen
o lingurita si jumatate de pasta de ghimbir
2 lingurite de pasta de usturoi
o ceapa mica, tocata
o lingura de boabe de piper
sare dupa gust
ulei vegetal
Garnitura (optional):
o lingura de alune caju nesarate
2 cepe, feliate subtire
Preparare:
1. Spala orezul si lasa-l sa se inmoaie in apa timp de 20 de minute. Scurge si lasa deoparte pentru a se usca.
2. Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca, adauga ceapa feliata pentru garnitura si prajeste la foc mediu pana cand devine o culoare maronie. Scurge uleiul si pune ceapa pe un prosop de hartie. In uleiul ramas, prajeste alunele caju pana cand si acestea capata o culoare maronie.
3. Mai adauga ulei daca este nevoie si apoi adauga cardamonul, piperul, cuisoarele si chimenul pentru a le praji timp de cateva secunte. Apoi adauga ghimbirul, pasta de usturoi si mai prajeste timp de cateva secunde, apoi adauga ceapa si prajeste pana cand ceapa capata o culoare maronie. Acum adauga mazarea si orezul uscat si prajeste timp de 5 minute.
4. Adauga apa si sare dupa gust si da in clocot. Redu flacara, acopera si gateste pana cand apa s-a evaporat. Inchide aragazul si mai lasa orezul sa stea inca 5-10 minute in oala, cu capacul pus. Ridica-l si apoi amesteca usor orezul cu o lingura. Adauga garnitura daca doresti.
Aceasta garnitura de orez este foarte consistenta si este delicioasa atat in varianta vegetariana - fara pui, cat si in cea "traditionala". Incearca-le pe amandoua si apoi decide-te! |


