Prepara legume pe gratar cu sos de smantana

Prepara legume pe gratar cu sos de smantana
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Vineri, 26.03.2010

Cuprins

Nu imi pot imagina vreo reteta mai usor de preparat si mai sanatoasa decat aceasta. Vorbim totusi de legume la gratar. In traducere libera, vorbim de multe vitamine gatite fara vreun strop de ulei. Dar, cum suntem persoane mofturoase, trebuie sa dam putina savoare legumelor. Nu vorbesc de vreo friptura impanata de vita ci de un savuros sos de smantana. Pregatim astazi legume facute pe gratar cu sos de smantana.

 
Legume gratar

Legume pe gratar - pur si simplu delicioase

Nu sa perpari legumele este partea putin mai grea a acestei retete, ci sa alegi acele legume care se potrivesc. Iti voi da eu cateva idei:

3-4 buchetele de conopida

2 ardei grasi rosii

3-4 cartofi nu foarte mari

1 vanata

2 dovlecei

Bineinteles, lista poate continua dar pentru reteta noastra de legume pe gratar, acestea sunt numai bune. Asadar, ia cartofii si curata-i de coaja. Taie-i in felii pentru a se face mai usor. Ardeii este de ajuns daca ii cureti de seminte si ii tai in jumatati, maximum in sferturi. Vanata si dovleceii se taie in felii lungi, de asemenea, pentru a usura munca atunci cand le vei pune pe grill.

Alege o tigaie cu grill si aseaza legumele pe gratar fara a folosi vreun fel de grasime. Este de ajuns sa presari sare si piper pe legume si sunt gata sa fie preparate.

 Legume la gratar

Sos de smantana pentru o savuroasa portie de legume la gratar

Cat timp legumele stau pe gratar, tu te poti ocupa de sos. Ai nevoie de:

O lingura de ulei

O lingura de faina

100 ml smantana

50 ml lapte

Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga putin. Adauga faina ca pentru rantas si amestec-o bine cu uleiul. Cand vei obtine o pasta albicioasa, adauga laptele si amesteca. Asteapta ca laptele sa fiarba putin dupa care toarna smantana. Cand ai terminat de pus toate ingredientele, potriveste sosul de sare. Daca doresti, poti sa presari si putin patrunjel proaspat tocat.

Iata cum in doar 10-15 minute ai terminat de preparat legume la gratar cu sos de smantana. Nu e asa ca a fost usor? Cu siguranta  vei fi incantata de rezultatul efortului tau. Si cum legume pregatite pe  gratar mananca oricine, tocmai ai invatat o reteta noua pentru colectia ta de garnituri.

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Vineri, 26.03.2010
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Vineri, 26.03.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 26.03.2010
Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (35)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe