Mancarea chinezeasca este populara in toata Europa. Chiar si la noi in tara gasim restaurante chinezesti care par a fi din ce in ce mai asaltate de romani. Bucatarii chinezi merg pe doua principii de fiecare data cand pregatesc un fel de mancare: sa fie bun, dar sa si incante vederea. Pana si textura mancarii este foarte importanta pentru ei. Imbina ingredientele crocante cu cele moi, iar condimentele dulci cu cele picante. Pentru inceput, iti propun un orez in stil chinezesc cu legume. O garnitura usor de preparat si foarte gustoasa!
Orez chinezesc cu legume
Ingrediente:
- 400 - 500 g orez cu bob lung
- o ceapa
- 100 - 150 g legume (morcov curatat, spalat si tocat; mazare boabe)
- 100 g ciuperci
- 100 g ardei verde si telina
- 1 - 2 ardei iuti rosii
- ulei ( cca 4 linguri)
- 2 - 3 linguri sos soia
- o lingurita de vegeta
- sare
- piper
- condimente chinezesti
Mod de preparare:
Pui o tigaie cu ulei pe foc. Ceapa curatata, spalata si tocata marunt, o pui la calit in ulei. Intre timp, speli si tai ciupercile, faci cubulete ardeii si telina, iar ardeii iuti ii toci marunt. Adaugi legumele peste ceapa si amesteci un pic. Acum pui sosul de soia, potrivesti gustul cu sare si vegeta si lasi sa fiarba. Cand scade de tot, adaugi orezul bine spalat si amesteci bine. Il lasi sa fiarba la foc mare timp de cateva minute, amestecand sa nu se lipeasca. Cand e gata, iei tigaia de pe foc si potivesti gustul cu condimentele pregatite.
Daca prepari acest orez chinezesc cu legume, sa nu fii surprinsa daca va deveni garnitura preferata a intregii familii.