Oare poate gati cineva un orez cu ciuperci mai apetisant decat cel chinezesc?

De
Edda Bild
Miercuri, 24.03.2010
Cuprins
Sarmale pentru noi - orez pentru ei. Mancarurile traditionale nu trebuie sa fie neaparat greoaie, incarcate si consistente. Chiar si un delicat orez cu ciuperci cu 5 condimente poate inlocui cu succes complexul pilaf romanesc!
Orez cu ciuperci chinezesc cu 5 condimente
![]() |
Ingrediente:
- 2 cani de orez chinezesc
- o treime de cana de ciuperci feliate
- jumatate de cana de ciuperci negre (shitake), inmuiate si feliate - daca gasesti
- o lingurita de amestec chinezesc de 5 condimente (anason, cuisoare, scortisoara, piper si seminte de fenicul)
- un varf de zahar
- 2 linguri de ulei
- sare dupa gust
Preparare:
- Incalzeste uleiul, adauga ciupercile si prajeste pana se inmoaie.
- Adauga ciupercile negre uscate si prajeste timp de inca 2-3 minute.
- Adauga amestecul chinezesc de 5 condimente si mai prajeste timp de jumatate de minut.
- Adauga orezul gatit (fiert bob cu bob), zaharul, sarea si piperul si amesteca bine!
![]() |
China ramane o tara cu un farmec aparte; desi inca o tara comunista, capitalismul si evolutia sa economica nu inceteaza sa suprinda o planeta intreaga. Exotismul si spiritul intreprinzator sunt perfect ilustrate in simplitatea unei delicioase retete de...orez cu ciuperci! |
Vezi si

Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean |
Miercuri, 24.03.2010

"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita |
Miercuri, 24.03.2010

Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean |
Miercuri, 24.03.2010