O garnitura colorata si foarte gustoasa: Orez cu legume
Cand ma duc la un restaurant comand mereu pe langa friptura si o garnitura. De cele mai multe ori aleg garnitura de orez cu legume, pentru ca imi place paleta de culori prezenta in farfurie si imi place sa mananc sanatos. Orezul este cel mai important aliment pentru populatia din Asia de Sud, Orientul Mijlociu si America Latina. Iata cum poti prepara si tu o garnitura de orez cu legume.
Orez cu legume
Ingrediente orez legume:
- 100 g orez
- 3 linguri ulei sau 50 g unt
- o lingurita ceapa tocata marunt
- ½ l apa
- frunze de telina, patrunjel sau o lingurita de vegeta
- morcov
- boabe de mazare
- pastarnac
- dovlecei
- porumb
- spanac
Mod de preparare orez cu legume:
Cureti orezul de impuritati, il speli in sita de sarma, il scurgi bine si il pui intr-o craticioara de 1 l impreuna cu grasimea, ceapa si cu morcovul ras prin razatoarea cu gauri mici, amestecandu-l pe foc mic 1 - 2 minute, fara sa se rumeneasca. Apoi il stingi imediat cu lichidul fierbinte. Potrivesti gustul cu vegeta sau cu sare si pentru aroma pui frunze de telina sau patrunjel pe care le tai marunt. Lasi sa fiarba in continuare la foc mic, acoperit, sau poti sa il dai la cuptor, tot acoperit, pana cand lichidul scade de tot si bobul se inmoaie, dar fara sa fie terciuit.
Ca sa fie mai variata si mai spornica aceasta garnitura, amesteci cand este gata cu legume: morcov, telina, mazare boabe, dovlecei, spanac sau orice mai doresti tu. Legumele trebuie sa fie in proportie de jumatate din cantitatea de orez folosita, prin urmare, vreo 50 g, sau dupa gust. Inainte sa le pui peste orez, acestea se pregatesc sub forma de soteuri, fierte sau calite in prealabil.
Acest orez cu legume il poti servi ca garnitura la friptura din orice fel de carne, dar si simplu, cu diferite sosuri.