Invata sa prepari o delicioasa garnitura de orez cu curry

Invata sa prepari o delicioasa garnitura de orez cu curry
Roxana Gheorghe
Miercuri, 31.03.2010

Cuprins

Aceasta garnitura de orez cu curry poate fi considerata o reteta indiana, deoarece curry este un condiment provenit din India. Acesta este un amestec din mai multe condimente (provenite din tari diferite), cum ar fi: curcuma, coriandru, chimion amar, piper, cuisoare, cardamom, ghimbir, nucsoara, tamarin, ardei iute etc. Se poate gasi sub forma de pudra sau pasta. Odata folosit in mancare, acesta da un gust mai bun si un pic picant.


Orez cu curry

Orez curry

Ingrediente pentru garnitura de orez cu curry:

- 250 - 300 g orez cu bob lung
- 2- 3 morcovi
- 200 g ciuperci
- 100 g mazare
- 2 lingurite curry
- ulei
- sare

Mod de preparere orez curry:

Cureti morcovii si ciupercile, le speli bine si le tai cubulete. Le calesti intr-o tigaie in putin ulei, iar dupa le scoti pe o farfurie.

Fierbi mazarea si, pe urma, o scurgi.

Intr-o cratita cu putin ulei calesti orezul pana capata o culoare galbuie. Il stingi cu apa (cantitatea de apa sa fie de doua ori mai multa decat volumul orezului), il sarezi dupa gust si il lasi sa fiarba circa 20 de minute. Cand s-a fiert (fara sa se terciuiasca), adaugi mazarea, morcovii cu ciupercile si praful de curry.

/Orez cu curry

Daca iti place mancarea un pic picanta, acest orez cu curry poate fi garnitura perfecta pentru friptura ta.

Vezi si
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 31.03.2010
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 31.03.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (43)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024

Ne găsești pe