Reteta cartofi Hasselback cu usturoi

Vineri, 11.09.2015
Cuprins
Toamna, apetitul pentru feluri de mancare consistente si gustoase creste invers proportional cu temperatura de afara: cu cat serile sunt mai reci, cu atat iti doresti mai tare mese aburinde, pe care sa le degusti la un pahar de vin, cu cei dragi.Cartofii Hasselback se incadreaza perfect in acest decor. Mai mult, ei pot constitui un deliciu si pentru vegetarieni, atat timp cat sunt preparati ca atare. Invata in randurile de mai jos cum sa gatesti cartofii Hasselback cu usturoi!
Reteta cartofi Hasselback cu usturoi
O reteta de origine suedeza, cartofii Hasselback iti vor castiga un binemeritat loc de bucatareasa priceputa. Oamenii tai dragi se vor da in vant dupa gustul apetisant: cartofii rumeniti la exterior, dar incredibil de cremosi la interior se topesc in gura. Vei fi uimita insa de cat de usor sunt de pregatit!
De ce ai nevoie pentru cartofii Hasselback cu usturoi:
- cartofi
- catei de usturoi (un numar aproximativ egal cu cel al cartofilor)
- ulei de masline
- unt (o lingurita pentru fiecare cartof)
- piper si sare
Pentru topping:
- branza sau parmezan
- patrunjel sau rozmarin
Fiind un festin al gusturilor, cartofii Hasselback iti ofera libertatea de a alege toppingul, in functie de dorinte. Incearca diverse combinatii, la nesfarsit, vei fi uimita de cat de bine li se intrepatrunde aroma cu tipuri de branza, cascaval sau chiar cu bacon.
Cum prepari cartofii Hasselback cu usturoi:
Reteta originala spune sa pregatesti cartofii Hasselback decojiti, dar poti foarte bine sa mizezi pe natural si sa ii prepari in coaja. Este o reteta usor de personalizat!
In cazul in care ai decis sa mergi pe mana naturii, spala foarte bine cartofii! Intre timp, preincalzeste cuptorul la foc mediu si unge o tava cu ulei de masline.
Plaseaza fiecare cartof intr-o lingura, iti va fi mai usor sa crestezi sectiuni la distanta de jumatate de centimetru una de alta, care sa nu traverseze integral cartoful. Opreste-te aproape de baza: vei obtine astfel acel aspect de acordeon, aratos, odata cartofii copti.
Dupa ce ai realizat aceasta delicata operatiune, introdu intre feliile crestate usturoi pisat, cam din trei in trei sectiuni. Pune cartofii Hasselback la tava si alinta-i cu cate o lingurita de unt, pe fiecare, in parte. Presara ulei de masline, sarea si piperul deasupra si pune-i la foc.
Lasa-i sa se rumeneasca bine, pana la o ora, verificand din cand in cand. Secretul unor cartofi Hasselback deliciosi este sa fie acoperiti de o crusta aurie la exterior si sa semene cu un acordeon.
Dupa ce i-ai scos de la cuptor, orneaza cartofii Hasselback cu bucatele de branza sau parmezan, patrunjel proaspat sau rozmarin, sau orice alt topping care iti face cu ochiul.
Serveste-i calzi, in compania celor dragi, a unui pahar de vin si a unui apus frumos de toamna.
Pofta buna!
Sursa: foodiewithfamily.com, ohsweetday.com
Vezi si

Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean |
Vineri, 11.09.2015

Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean |
Vineri, 11.09.2015

Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean |
Vineri, 11.09.2015