Rețete delicioase
Înapoi la

Rosti - Tarta de cartofi elvetiana

Rosti - Tarta de cartofi elvetiana

Laura Adamache

Originara din Elvetia, aceasta tarta de cartofi era servita de catre fermierii elvetieni la micul dejun fiind un fel de mancare consistent. Acum a devenit foarte raspandita in toata Elvetia si se serveste ca fel principal. Este absolut delicioasa si foarte simplu de facut. O poti servi langa fripturi, salate, oua, branzeturi sau simplu.

rosti 081 []

Ingrediente:

  • 500-600 gr cartofi
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • parmezan
  • aprox. 60 gr unt

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare:

rosti 003 []

Dupa ce au fiert complet ii scoatem din apa si ii lasam cateva ore bune sa se raceasca bine. E foarte important sa fie foarte reci pentru ca altfel nu se pot da prin razatoare cum trebuie. Ideal ar fi sa fierbem cartofii seara si a doua zi sa facem rosti.

II curatam, ii pudram cu sare,piper si praf de usturoi (optional) dupa gust.

rosti 017 []

Apoi ii dam pe razatoarea cu gauri mari.

rosti 023 []

Incingem o tigaie de teflon foarte bine si adaugam untul.

rosti 026 []

Cand se topeste si incepe sa sfaraie adugam cartofii razuiti pe care initial ii intoarcem cu o lingura de lemn ca sa prinda putina culoare.

rosti 028 []

Cand s-au rumenit putin ii presam cu lingura astfel incat sa rezulte o masa compacta.

rosti 036 []

Prajim tarta cate 5 minute pe fiecare parte. Dupa 5 minute intoarcem tarta pe partea cealalta. Facem acest lucru cu ajutorul unui capac sau al unei farfurii unse cu ulei. Asezam capacul sau farfuria direct pe suprafata tartei si intoarcem cu o miscare decisa tigaia cu fundul in sus. Apoi asezam tarta pe partea cealalta pentru inca 5 minute.

rosti 040 []

Dupa 5 minute asezam farfuria pe care o vom servi pe suprafata tartei si o rasturnam.

rosti 044 []

Servim cu parmezan ras.

rosti 063 []

Este absolut delicios. Crocanta la suprafata si moale inauntru iar usturoiul ii da un gust nemaipomenit.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/.

Articolul urmator
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Care vor fi ultimele tale cuvinte înainte de moarte?
Incepe quiz
Care vor fi ultimele tale cuvinte înainte de moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (101)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Andreea (anonim)
    19 noiembrie 2011 16:04

    Mult mai simplu ar fi sa dai pe razatoare cartofii cruzi (nu fierti), storci cartofii de apa si amidon, adaugi 2 oua si condimente, pui compozitia intr-un vas uns cu unt/margarina, razi branza deasupra si bagi totul la cuptor vreo 30min. Mult mai rapid si usor, fara complicatii si batai de cap, si mult mai gustos la cuptor.