O garnitura usoara si versatila: spanac cu orez

Cuprins
O garnitura de spanac cu orez s-ar putea sa fie exact deliciul usor si savuros pe care il cautai. Adauga ingredientele tale preferate - ou, mazare, pastai, pui - si poti transforma o garnitura simpla intr-un fel principal consistent si delicios.
Spanac cu orez clasic
Ingrediente:
- 2 linguri de unt
- o ceapa mica, tocata marunt
- o jumatate de lingurita de sare - dupa gust
- 3 catei de usturoi, tocati
- o legatura de spanac, spalata si tocata in fasii
- o cana de orez cu bob lung
- 2 cani de apa
- un cub de concentrat de supa (de legume sau de pui)
- 2 linguri de frunze de marar
- piper negru
Preparare:
1. Intr-un vas mediu incalzeste untul. Adauga cepele si prajeste, amestecand din cand in cand pana cand se inmoaie, cam 3 minute. Adauga usturoiul si gateste, amestecand, pana cand se imbina, cam 1 minut. Amesteca si spanacul. Continua sa gatesti amestecand din cand in cand, cam inca 4 minute.
2. Amesteca orezul. Adauga apa si cubuletul de concentrat si da in clocot. Adauga si mararul daca vrei. In acest moment mai poti adauga alte ingrediente: pui prajit, putin morcov sau mazare. Acopera si redu flacara. Fierbe la foc mic inca timp de 20 de minute.
3. "Infoaie" pilaful cu o furculita. Si aceasta reteta de spanac cu orez este gata!
Un delicios spanac cu orez te va incanta! Incearca-l si apoi recomanda-l prietenelor tale. Divele merita o astfel de garnitura usoara!


