Trucuri pentru un piure pufos

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Trucuri pentru un piure pufos
Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro
Joi, 15.12.2016

Cuprins

Caracteristici

Un piure bine preparat este unul dintre modurile prin care îți dai seama cu ce fel de gospodină ai de-a face. Cu toții ne dorim un piure pufos atunci când vrem să ne încântăm invitații cu preparate deosebite. Îți vom explica modul în care acesta trebuie gătit pentru a avea cele mai bune rezultate. De asemenea, îți vom spune și ce trebuie să faci pentru a scăpa de aspectul apos al piureului.

Ingrediente:

- 6 cartofi (recomandăm cartofii roșii);

- o cană de smântână (mai consistentă);

- jumătate de cană de unt ;

- sare după gust.

Mod de preparare

  1. Curăță bine cartofii de coajă. Pentru un aspect mai rustic, poți păstra o parte din coajă. După ce îi tai cuburi, pune-i în apă pentru a nu-și schimba culoarea.

  2. Pune cartofii tăiați cubulețe într-o oală destul de mare, astfel încât aceștia să fie acoperiți complet de apă. Adaugă puțină sare în apă, după gust. Sarea va încetini procesul de fierbere. Acoperă oala cu un capac și lasă cartofii să fiarbă cam 15-20 de minute. Testează dacă s-au fiert cartofii folosind un cuțit. Dacă vârful cuțitului intră ușor în cartof, atunci trebuie să îi iei de pe foc. După ce îi iei de pe foc, scurge-i imediat de apă. Dacă nu îți place smântâna sau untul, poți folosi o cantitate mică din apa în care au fost fierți.

  3. Pune oala cu cartofii scurși de apă pe foc pentru un minut, asigurându-te astfel că nu vor mai exista resturi de apă. Învârte-i ușor pentru a fi sigură că toată apa din ei se va evapora. Atenție totuși să nu usuci cartofii prea tare. Între timp, încălzește untul și smântâna la o temperatură scăzută. Poți folosi cuptorul cu microunde pentru a face acest lucru.

  4. Pentru a pisa piureul, îți recomandăm să folosești un mixer de mână, deoarece telul poate lăsa bucăți de cartofi nepisați. Cu ajutorul mixerului vei fi sigură că toți cartofii vor fi zdrobiți. Adaugă jumătate din smântâna fierbinte printre cartofi și continuă să pisezi. Toarnă apoi restul de unt și smântână și amestecă. Asezonează cu sare și condimente după gust.

 

Test pentru consistență: dacă ți se pare că piureul este prea gros, mai adaugă smântână.

Sfat: dacă vrei să reduci nivelul de lipide din piure, înlocuiește smântâna cu lapte.

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Joi, 15.12.2016
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Joi, 15.12.2016
Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Cât de gospodină ești? Testul care îți spune adevărul
Cât de gospodină ești? Testul care îți spune adevărul

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (744 vizite)