Gogosi pufoase. Cele mai cautate retete de gogosi
- Dificultate:
- Rețete ușoare

Caracteristici
Mod de preparare Gogosi pufoase
Se pune faina cernuta in prealabil intr-un castron, in care se adauga aromele si zaharul tos. Se bat
galbenusurile cu sarea si se toarna in faina. Se prepara o maia din drojdie, o lingura lapte putin
caldut si o lingurita de zahar. Se pune maiaua si laptele batut peste faina si se framanta un aluat
pana ce toate ingredientele sunt incorporate. Se incalzeste putin untul, adaugandu-se putin cate
putin in aluatul respectiv. Se framanta din nou si se lasa la crescut o ora. Dupa ce a crescut, se
intinde pe masa de lucru o foaie cu grosimea de un centimetru, se taie cu paharul, care a fost
trecut in prealabil prin faina si se mai lasa la crescut aproximativ 10 min. Se incinge foarte bine
uleiul si se asaza in tigaie gogosile. La sfarsit se pudreaza sau se adauga topping (dupa
preferinte).
Pofta buna!
Ingredientele si cantitatile le gasesti AICI


