Ingredientul secret pentru cea mai bună rețetă de cartofi la oală
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la ceaun
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Cartoful este alimentul preferat al majorității persoanelor pofticioase, care vor să pregătească o masă rapidă și delicioasă, oricând se află în criză de idei sau de timp. Pentru o rețetă delicioasă și sănătoasă, încearcă renumiții cartofi la oală. Preparați cu puțin usturoi și parmezan proaspăt, cartofii la oală sunt un preparat perfect pentru weekend. Nu necesită experientă, nici mult timp: doar arunci toate ingredientele în oală, le lași la foc mic și gata. În scurt timp te bucuri de o cină de weekend delicioasă. Ingredientul secret pentru cea mai bună rețetă de cartofi la oală este usturoiul adăugat în cantitatea ideală.
Vezi cum prepari simplu cartofi la oală!
Ingrediente:
- cartofi;
- o jumătate de linguriță de oregano;
- o lingură de mărar;
- o jumătate de linguriță de busuioc;
- o lingură de sare;
- o jumătate de linguriță de piper;
- două lingurițe de usturoi tocat sau praf de usturoi;
- o căniță cu parmezan;
- o lingură de ulei de măsline;
- două linguri de unt;
- o jumătate de linguriță de pătrunjel.
Mod de preparare:
În primul rând, taie cartofii pe jumătate și adaugă-i în oală, pe aragaz, la foc mic. Presară oregano, mărar și busuioc, amestecă-le bine împreună și adaugă sarea, usturoiul și parmezanul. „Îmbracă” totul în ulei de măsline și adaugă untul, pentru a oferi cartofilor frăgezime. Amestecă bine în oală, până când toate aceste ingrediente se întrepătrund. Acoperă cu un capac și lasă totul la foc foarte mic vreme de 3-4 ore. Știi că preparatul e gata atunci când furculița pătrunde ușor în cartofi.
La final, adaugă pătrunjelul, sosul de roșii, după gust, o lingură de parmezan și busuiocul și totul e gata! Invită-ți familia și prietenii la masă și bucură-te de un preparat sănătos și delicios!
Surse foto: iStock