Învață să faci o rețetă rapidă: foietaj cu ciuperci
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Mic-dejun
- Cină
Patiseria este plăcerea vinovată a multor oameni, care pur și simplu nu pot rezista aromelor îmbietoare ale pateurilor și aluaturilor franțuzești. De obicei, aceste produse sunt foarte calorice, dar plăcerea pe care ți-o oferă merită un mic sacrificiu în dietă.
Unul dintre cele mai bune aperitive sau gustări pe care le poți prepara este foietajul cu ciuperci, în care frăgezimea aluatului este completată de textura minunată a ciupercilor!
Foietaj cu ciuperci: o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt alimente pline de proteine și nu trebuie să lipsească din dieta nimănui. Ele au mai puține calorii decât brânzeturile sau carnea, așa că un foietaj în care le incluzi nu va fi la fel de „periculos”, dar cu siguranță va fi la fel de (sau mai) gustos. Acest aperitiv este foarte potrivit și pentru vegetarieni și durează doar o oră să îl prepari. O porție are 473 de calorii, 31 de grame de grăsimi, dintre care 14 grame sunt grăsimi saturate, 39 de grame de carbohidrați, 12 grame de proteine și 2 grame de zaharuri.
Ingrediente (4 porții):
- 375 g aluat de foietaj de la pachet (sau poți să îl faci singură, acasă, după rețeta aceasta)
- făină, pentru suprafața de lucru
- 25 g unt
- 300 g ciuperci mixte sau de un singur tip, spălate si feliate
- 25 g parmezan (sau o alternativă vegetariană)
- o mână de pătrunjel proaspăt tăiat fin
- un cățel de usturoi, tăiat fin
- un ou bătut
Mod de preparare:
1. Întinde foietajul pe o suprafață de lucru dată cu făină și taie din foaie patru cercuri, de circa 15 cm diametru. Lasă-le la frigider într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cât timp te ocupi de prepararea ciupercilor. Foietajul lăsat la frigider devine si mai fraged când îl pui la cuptor.
2. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune pe foc o tigaie mare până se încinge bine, apoi adaugă untul și ciupercile și lasă-le să se călească până nu mai rămâne deloc zeamă. Asezonează-le după gust și apoi ia-le de pe foc. Presară pe deasupra lor parmezanul amestecat cu pătrunjel și usturoi.
3. Creează pentru fiecare cerc din foietaj o margine de circa 2 cm înălțime și apoi adaugă ciupercile în centru. Unge marginile foietajului cu ou bătut, cu ajutorul unei pensule, apoi pune totul la cuptor circa 20 de minute, până se rumenește. Foietajul cu ciuperci se servește cald și se poate mânca alături de o porție de smântână sau cu iaurt slab.
Foietajul cu ciuperci se face foarte repede și este o soluție ideală pentru zilele când ai poftă de ceva bun, dar nu ai chef de gătit.
Descoperă cum se prepară foietajul cu mere, dar și un aperitiv delicios pentru orice ocazie: cârnați și kaiser cu cașcaval în foietaj.