Rețete delicioase
Înapoi la

La Trattoria Buongiorno, primăvara aduce delicii culinare noi cu ingrediente proaspete, de sezon

La Trattoria Buongiorno, primăvara aduce delicii culinare noi cu ingrediente proaspete, de sezon

Redactor Divahair.ro

La Trattoria Buongiorno primăvara aduce noi delicii culinare inspirate de bucătăria italiană, semnate de Chef Ciprian Nicolescu. La început de primăvară astronomică, Chef Ciprian Nicolescu prezintă câteva Signature Dish by Ciprian Nicolescu, preparate ce se vor regăsi în noile meniuri ale restaurantelor Trattoria Buongiorno.

Chef Ciprian Nicolescu spune Buongiorno Primavera la Trattoria Buongiorno prin câteva preparate vedetă ce pot fi savurate în restaurante în acest sezon. 

Filozofia din spatele noilor preparate este crearea unui gust echilibrat și desăvârșit prin asocieri creative de ingrediente naturale, proaspete și de sezon, folosind cât mai puține condimente „clasice”.

Prezentarea a debutat prin explicarea faptului că folosirea condimentelor verzi precum busuioc, busuioc roșu, macriș roșu, mazăre, năut, coriandru, begonii, este o știință a gastronomiei fine, ce are ca scop echilibrarea gustului. Acestea sunt folosite nu doar ca decor, ci drept condimente care dau unicitate rețetei și definesc gustul.

 

Salata cu pui, ricotta, pepene galben, rucola și migdale (Insalata di pollo, ricotta con melone, rucola e mandorie) este o salată Signature by Ciprian Nicolescu, în care dulceața este asigurată de pepenele cantalup (cu coajă galben – portocalie), aciditatea este creată prin includerea portocalei, gustul sărat se datorează migdalelor, în timp ce senzația de crocant este realizată prin salata romaine și crutoane. Textura cremoasă este obținută prin brânza ricotta. Begonia aduce dulceață și completează aspectul proaspăt, de primăvară.

Chef Nicolescu a accentuat importanța folosirii ingredientelor de sezon, proaspete și foarte hrănitoare, pe care le numește „sănătate în farfurie”. 

Caracatița cu năut, fenicul și portocală (Primo di polpo, cecai, finocchi e aranci) continuă răsfățul gustului printr-o explozie de arome și culoare care se combină ideal într-o farfurie perfectă.

Gustul caracatiței marinate este completat de năut, morcov, grapefruit, fenicul, begonii și sosul signature.

 

Nu în ultimul rând, Ravioli umplute cu rață și sos de ciuperci sălbatice (Ravioli con anatra e funghi selvatica) reprezintă o vedetă absolută a noilor meniuri, nu doar datorită rețetei semnate de Chef Nicolescu, ci și pentru că pastele ravioli sunt pregătite în bucătăriile restaurantelor Trattoria Buongiorno. Ravioli din meniul de primăvară sunt homemade, handmade & crafted in the kitchen, ceea ce le asigură prospețime, un gust inconfundabil și o textură unică. Ele sunt create după o rețetă proprie, dezvoltată de Chef Ciprian Nicolescu, perfecționată de-a lungul mai multor ani.

Umplutura a fost realizată din rață confiată, cu piure de stafide aurii, iar sosul din ciuperci sălbatice. Gustul a fost întregit de parmezan și „pământ sicilian”, o combinație de parmezan cu boia afumată.

 

Noile preparate Signature Dish by Chef Ciprian Nicolescu vor putea fi comandate foarte curând din meniurile de primăvară ale restaurantelor Trattoria Buongiorno Primăverii, Victoriei, Lido, Arena (Bd. Basarabia), Băneasa și Centrul  Istoric.

Despre Grupul City Grill

Grupul City Grill este cel mai important jucător român din industria restaurantelor. Fondat în 2004, Grupul City Grill operează în prezent 19 restaurante și cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill și City Café.

Încă de la primul restaurant, Grupul City Grill a avut la bază ideea de a oferi clienților un loc potrivit pentru a invita un partener de afaceri la masă, de a crea un loc de relaxare necesar în pauza de masă, cu familia sau cu prietenii. Prin restaurantele operate, Grupul City Grill se adresează clientului urban care obișnuiește să-și petreacă timpul liber în oraș și să-și stabilească înâlnirile business sau personale la o cafea. Meniurile din restaurante sunt accesibile și variate, cu specific românesc și internațional.

Surse foto: Trattoria Buongiorno

Articolul urmator
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.