Reteta Indonezia: Creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos

Cuprins
In Indonezia, aproape fiecare ocazie presupune o masa festiva, asa numita „Selamatan", unde se ureaza reciproc sanatate si noroc. Ocaziile sunt numeroase: de la un vis bun sau un nou loc de munca, pana la botez sau zi de nastere. Bucataria indoneziana este puternic influentata de cea din India si din China. Cea mai iubita carne este cea de pui, mai ales gatita sub forma de Saté - cel mai iubit preparat cu sosuri pe baza de alune si chili.
Orez
In toate tarile asiatice orezul este un aliment de baza, important, de asemenea, si in Indonezia. Exista nenumarate tipuri de orez, care se diferentiaza atat prin tipul bobului, cat si prin gust. O prima impartire ar fi: orez cu bob lung si orez cu bob rotund. Orezul cu bob rotund se foloseste la Sushi si la Risotto. Un sortiment special este orezul Sushi, un orez cu bob rotund din Japonia, care se lipeste foarte bine. La sortimentele cu bob lung, gurmanzii deosebesc intre orez Basmati, orez parfumat si orez iasomie. Orezul Wok este un sortiment nobil de orez basmatic. Este cu bob lung, nu se lipeste cand este gatit si gustul fin, aromat, se potriveste foarte bine la preparatele condimentate din bucataria indoneziana.
Creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 20 minute
Ingrediente Shan'shi
- 1 cana de orez wok Shan'shi
- 2 linguri de ulei wok
- 100g muguri de bambus Shan'shi
- 1 lingura sos soia
- 1 lingura condiment pentru wok Shan'shi
- 200ml lapte de cocos Shan'shi
Alte ingrediente
- 2 cani de apa
- 1 catel de usturoi
- 250g creveti
Mod de preparare
1. Se fierbe orezul intr-o oala acoperita, la foc mic, timp de 10-15 minute. Se curata usturoiul si se toaca marunt.
2. Se incalzeste uleiul in wok, se prajesc crevetii si mugurii de bambus, apoi se adauga usturoiul, sosul de soia si condimentul pentru wok.
3. La final, se adauga lapte de cocos si se lasa 5 minute la gatit.
Sfat Shan'shi
In loc de creveti se poate gati si carne de pui. De asemenea, in loc de muguri de bambus se poate folosi paprika, zucchini sau champignons.
Pentru mai multe detalii despre produse si retete, intra pe www.shan-shi.ro.


